Glavni osumnjičeni u slučaju ubiljenog navijača u Grčkoj pušten na slobodu.

Veliki obrt u slučaju ubiljenog navijača u Grčkoj. Pošto taj dan nije ni bio u Atini, glavni osumnjičeni pušten na slobodu.

Dani prolaze a još uvek nije rasvetljen slučaj ubistva navijača u Atini. Sve je veći pritisak javnosti da se pronađe ubica Kacurisa. Nadležni organi i vrh dve države, Grčke i Hrvatske, uključio u ovaj slučaj.

Pre dve nedelje desila se nesreća u Grčkoj. Tada je Mihalis Kacuris, navijač AEK-a, izboden na smrt u tuči domaćih i huligana Dinama iz Zagreba. Pre nekoliko dana grčki portali su objavili da ubica nije Hrvat, već navijač Panatinaikosa. Navijači Panatinaikosa su u bratskim odnosima sa navijačima Dinama. Grčki portali su objavili da je uhapšen navijač Panatenaikosa, da je on glavni osumljičeni i da ima podeblji policijski dosije.

Sada se sve promenilo. Suđenjem je utvrđeno da Grk uopšte nije ni bio u Atini tog kobnog dana. On je pušten na slobodu.

On se tog ponedeljka nalazio u Kefaloniji, a ne u glavnom gradu, i zato je oslobođen optužbi. Pritom, istražitelj i tužilac se nisu složili da li pomenutom navijaču treba da se ograniči kretanje, jer jedan smatra da za tim nema nikakvih potreba kada je utvrđena nevinost, dok je drugi drugačijeg mišljenja – navodi se.

Grčki ministar pravde Jorgos Floridis sastao se u Atini sa hrvatskim kolegom Ivanom Malenicom.
Kako je precizirano na sastanku je razjašnjeno da vladavina prava u Grčkoj funkcioniše kako treba na svim nivoima, sa čim se saglasio i hrvatski ministar, prenevši spremnost vlasti svoje zemlje da pomogne grčkim istražiteljima.