Roditelji uhapšenih navijača Dinama traže pomoć od države!

Roditelji navijača Dinama iz Zagreba poslali su zajedničko saopštenje u kome traže pomoć države. Roditelji uhapšenih navijača uputili su pismo predsedniku Hrvatske, Vladi te zemlje i javnom tužiocu, u kome traže da se država uključi u čitav slučaj.
Podsećamo da je Grčka policija uhapsila više od 100 navijača Dinama koji su učestvovali u tuči sa navijačima AEK-a, u tuči u kojoj je ubijen navijač Mihalis Kacuris, a više navijača je povređeno.

Roditelji se plaše da bi njihova deca mogla da imaju nepravedno suđenje i da budu žrtve zbog medijskog linča i reakcija javnosti.
„Kao roditelji i članovi porodice osuđujemo svaki oblik nasilja bez obzira gde je počinjeno i ko ga je počinio. S obzirom na izjavu advokata Vasilisa Nulezasa, u kojoj se vrlo kritično i ogorčeno obrušio na sud, grčku Vladu i politiku u vezi sa slučajem naše dece, državljana Republike Hrvatske, očgledno je da možemo očekivati da oni neće imati pravično suđenje i garantovanu sigurnost u Grčkoj. Medijski linč u Grčkoj, uprkos pretpostavke nevinosti, stvara percepciju da su naša deca ubice. Obraćamo se predsedniku Hrvatske, Vladi te zemlje i javnoj tužiteljki da u skladu s ustavnim i zakonskim ovlašćenjima preduzmu sve potrebne radnje kojima bi se pomoglo hrvatskim državljanima u inostranstvu“, navodi se na početku saopštenja.

Roditelji traže da se sva nadležna tela Hrvatske uključe u ovaj slučaj.
„Pozivamo Ministarstvo spoljnih poslova da se snažnije uključi u ovaj slučaj, uz redovne kontakte s porodicama pritvorenih. Molimo Vas da učinite sve da se našoj deci obezbedi sva diplomatska i pravna pomoć kakva se uobičajeno obezbeđuje našim državljanima uhapšenim u stranoj državi, posebno jer se radi o velikom broju državljana Republike Hrvatske, većinom mlađe životne dobi. Tražimo da se učine svi napori na nivou diplomatije i politike da se stave u jedan zatvor, da se ne razdvajaju“, dodaje se u saopštenju.

Roditelji traže pravično suđenje i bezbednost u zatvoru dok traje istraga.
„Tražimo da se našoj deci garantuje pravedno suđenje. Takođe, tražimo da se našoj deci garantuje najveća moguća sigurnost“, glasi na kraju saopštenja.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije