Italijan izvređao našeg asa! Dušan Vlahović nema fudbalsku intelegenciju.

Paolo di Kanio je bivši italijanski fudbaler, a trenutno je fudbalski trener. Rođen je 1968.godine u Rimu.

Paolo di Kanio je ponikao u Laciju, gde je i započeo profesionalnu karijeru. Igrao je kasnije i za Juventus, Napoli i Milan, ali je bio u senci igrača kao što su Roberto Bađo, Alesandro del Pjero i Đanluka Vijali i zbog toga nije pokazao svoj puni potencijal. Di Kanio je postao poznat i po tome što se divio fašizmu, pa tako ima istetoviranu latinsku reč DUX što predstavlja vođu, odnosno Benita Musolinija.

Paolo Dikanio je pričao o Seriji A. Posebno se dotakao igara Dušana Vlahovića. Dikanio je tom prilikom naglasio kako reprezentativac Srbije mora da se prilagodi datoj situaciji.

Pre nekoliko meseci bih odgovorio 50:50, sada kažem da je 75 odsto Vlahovićeve krivice. Ako ste jaki, bez obzira na frustraciju zbog propuštenih šansi za gol, morate da se prilagodite situaciji. U Firenci je „goreo“, uvek je verovao u uspeh i trudio se, igrao sa radošću. S Juventusom je, očigledno, drugačije – rekao je Di Kanio.

Paolo di Kanio se je naglasio kako napadač Juventusa nema fudbalsku intelegeniciju.

Čak i po pitanju pritiska, osetio sam da je krivica u njegovim izborima i da nije inteligentan fudbalski kada naiđe na poteškoće. Ja sam grub i direktan kada kažem da nema fudbalsku inteligenciju. Ne mislim da nije dobar i da ne može da igra za Juventus, ali mora da zna da radi jednostavne stvari i dovede saigrače u najbolje uslove. Mora da bude jak – dodao je on.

Dušan Vlahović bi uskoro mogao napustiti Juventus. Najviše se pominje londonski Arsenal. Videćemo kako će se sitaucija odvijati, te kako će kritičari na njega reagovati u budućnosti.