Čuveni guru posetio srpskog asa u Melburnu

Dan posle plasmana u svoje 11. polufinale Australijan opena srpski teniser Novak Đoković imao je priliku i da upozna čuvenog gurua iz Indije – Sadgurua.

Planetarno popularni guru, Sadguru, poželeo je da dođe u Melburn i na delu vidi najboljeg tenisera svih vremena.

Popularnog gurua na društvenim mrežama prati više od 11 miliona ljudi. Guru je opčinjen likom i delom Novaka Đokovića i nije se libio da to javno kaže.
„Prelepo druženje sa Novakom Đokovićem. Ostati više od dve decenije na vrhuncu svojih mogućnosti u neverovatno konkurentnom teniskom krugu je izvanredno. Vaša posvećenost i razumevanje tela i uma predstavljaju izvanredan primer za druge koji to mogu da prate. Sve najbolje u predstojećim mečevima“ – poručio je Sedguru.

Guru je Novaku darovao i njegovu knjigu „Karma“.

Posle susreta sa gurom oglasio se i Novak. Novak se oglasio na svom Instagramu i zahvalio se indijskom guruu, što je bio na njegovom meču.
„Hvala ti Sadguru za posetu i što si gledao moj meč“ – poručio je srpski as.

Sadguru je rođen 1957. godine u Indiji i sada vodi svoju Iša Fondaciju sa sedištem u Koimbatoreu. Ovu fondaciju je osnovao 1992. godine i ona se bavi vođenjem spiritualnog, obrazovnog i joga centra. Autor je mnogih knjiga, a na slici se moglo videti da je jednu od njih poklonio svom očigledno omiljenom teniseru.

Osim jogom i spiritualnim praksama Sadguru se bavi borbom za očuvanje životne sredine. Najmlađe je od petoro dece iz srednjeklasne indijske porodice.