Nastavljaju se sramni napadi na Đokovića

Predvođena Novakom Đokovićem, Dejvis kup reprezentacija Srbije uspešno je prebrodila prvu prepreku u Malagi na ovom takmičenju, pošto je sa 2:1 bila bolja od Velike Britanije, čime se plasirala u polufinale.

Bodove reprezentaciji Srbije su doneli Miomir Kecmanović protiv Džejka Drejpera (2:0), te Novak Đoković protiv Kamerona Norija identičnim rezultatom. Posle ovog meča, dosta bure se podiglo zbog načina na koji je naša reprezentacija izašla na megdan.

Momci predvođeni upravo Novakom Đokovićem su izašli uz pesmu Danice Crnogorčević „Veseli se srpski rode“, što je očigledno zasmetalo mnogima izvan granice naše zemlje.

Prvo se javio političar iz Crne Gore, Ljubomir Filipović, koji je optužio Novaka da promoviše rusko-srpsku propagandu.

Nisu ni albanski mediji šutili. Albanski mediji su takođe imali svašta da kažu na račun Novaka, pošto im je zasmetala pesma.

 

Stigli su novi napadi, ovoga puta i sa drugih strana. Prvi je došao od politikologa iz Bosne i Hercegovine, Jasmina Mujanovića, koji je putem društvene mreže „X“ rekao da je neverovatno kako je Dejvis kup ovo dozvolio, pošto se radi o pesmi koja eksplicitno promoviše aneksiju tzv. Kosova i Crne Gore.
Poprilično je neverovatno da niko iz Dejvis kup PR tima nije pomislio da proveri reči pesme kojom je Đoković izašao na teren, poznatog simpatizera krajnje desnice, jer se radi o jednoj od najozloglašenijih srpskih savremenih nacionalističkih himni, koja promoviše aneksiju tzv. Kosova i Crne Gore.

 

Javila se i Kati Šneberger, austrijska političarka. Ona je članica Mreže regionalnih i lokalnih savetnika Evropske unije, a takođe i predsednica pokreta „Beč kroz Evropu“.
Neverovatno je da se ultranacionalistička pesma koja poziva na aneksiju Crne Gore i Kosova pušta na Dejvis kupu. Odvratno – napisala je Kati u svom tvitu.

 

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije