Huligani noževima krenuli na igrače! Rulja umalo ličnovala fudbalere Fenerbahčea.

Užasne scene iz Turske obišle su planetu. Posle meča između Fenerbahčea i Trabzona i posle pobede gostiju od 3:2, huligani Trabzona napali su fudbalere Fenera. Samo pukom srećom neko nije izgubio život.

Tokom utakmice u jednom momentu navijači su pogodili Dušana Tadića, a u finišu golmana gostiju, hrvatskog čuvara mreže Dominika Livakovića. Fenerbahče je do bodova je došao u 87. minutu. To je razbesnelo navijače Trabzona. Oni su po završetku meča uleteli na teren kako bi se obračunali sa gostima iz Istanbula. Nastao je opšti haos na terenu.

Pojavio se čak i snimak iz lože na kom se vidi da su predstavnici Fenerbahčea gađali domaće navijače čašama i tanjirima od stakla. Pojavili su se snimci i sa terena tokom sukoba igrača Fenera sa navijačima i igračima Trabzona. Na jednom snimku se vidi nož pod kopačkom fudbalera Fenera. Samo pukom srećom niko nije izboden i teže povređen. Nigerijski fudbaler Fenerbahčea Brajt Osaji Samjuel nokautirao je i tukao jednog napadača. U jednom se momentu nije znalo ko koga tuče, a ko pukušava da smiri strasti. Kada je krenuo stampedo navijača Trabzona sa tribina fudbaleri su jedva pobegli i domogli se tunela, a igrači Bešiktaša su pokušali da ih zaštite od razularene rulje.

Ministar unutrašnjih poslova, Ali Jerlikaj poručio je da je pokrenuta istraga o događajima koji su se dogodili nakon utakmice:
Odmah su pokrenute aktivnosti kako bi se identifikovali navijači koji su ušli na teren. Sport je pre svega sportski duh. Nasilje nije prihvatljivo na fudbalskim terenima – poručio je ministar.

Fudbaleri Fenera napustili su stadion uz pratnju policije oko dva sata iza ponoći. U Istanbul su stigli oko četiri sata, a na aerodromu ih je dočekao veliki broja navijača pesmom i bakljadom.