Prevozio fudbalere na utakmicu i umro za volanom!

U toku vožnje kod mesta Pristeg, vozač autobusa (52) koji je na utakmicu protiv Primorca iz Biograda prevozio fudbalere Sloge iz Mravanice preminuo je za volanom.

Vozaču autobusa koji je fudalsku ekipu vozio na gostovanje je pozlilo za volanom. Srećom u nesreći je uspeo da smanji brzinu autobusa koji je na kraju stao, nakon čega je nesrećni vozač preminuo.

Sve nas je ovo strašno potreslo, do sada smo morali da čekamo da sve uradi mrtvozornik. Da možemo da idemo. Sada se vraćamo kući – rekao je jedan od članova Sloge, prenosi Zadarski.hr.

Opisao je i šta se dešavalo u autobusu.
Videli smo da je vozač u lošem stanju, ali je srećom uspeo da nekako smanji brzinu da bismo skrenuli ka toj zaustavnoj traci, važno je bilo da smanjimo brzinu. Mi koji smo bili blizu vozača skočili smo i zakočili do kraja, ugasili motor autobusa. Ali na tom zaustavljanju dogodio se veliki peh. Naslonili smo se na zaštitnu ogradu. Naš fizioterapeut je odmah počeo da masira, vrši veštačko disanje, ali nismo mogli da otvorimo vrata autobusa zbog te ograde. Pokušali smo da pokrenemo autobus, ali nije bilo moguće, autobus se nije ni pomerio. Ostali smo u mestu. Onda smo konačno izvukli čoveka kroz prozor vozača. Kada je došla Hitna pomoć, pokušali su da ga reanimiraju na licu mesta, pokušavali su pola sata, ali ništa nije uspelo – ispričali su iz Sloge.

Šok, možete da zamislite, stojimo bespomoćni dok se bore za njegov život. Odmah smo pozvali Hitnu pomoć, koja je brzo stigla iz Zadra, sve se odvijalo kao na filmu. Ali taj pritisak u autobusu, nije bilo vazduha. Počivaj u miru. Sve nas je spasio. Da je bio uključen tempomat, mogla bi biti mnogo veća tragedija. Razmišljaš o rezultatu na putu do gostovanja, a onda vidiš koliko je manje važan – zaključili su iz Sloge, čiji meč protiv Primorja im sada i ne pada na pamet.

 

Nesreća se dogodila na području Benkovca, tačnije kod mesta Pristeg.
Vozač je svojom prisebnom reakcijom uspeo da odreaguje i tako spreči mnogo veće posledice i pored toga što je nekoliko trenutaka kasnije preminuo.