Put do uspeha Dušana Vlahovića je poput scenarija za film!

Jedan od naših najuspešnijih i najperspektivnijih fudbalera je Dušan Vlahović. Dušan Vlahović dominira svojim majstorijama na terenima žirom sveta. Dušan poseduje neverovatan talenat. Omiljen je među damama zbog privlačnosti i šarma. Malo ko zna šta je sve ovaj mladić preživeo i uprkos svemu uspeo.

Vlahović nije imao bezbrižno detinjstvo. Njegova porodica se uprkos mnogim teškoćama uspela skućiti na Kosovu i Metohiji. I taman kad su se skućili morali su ostaviti sve i pobeći sa Kosova i Metohije. Sve su izgubli i krenuli su opet od nule.
To je od Dušana napravilo pravog borca, kakav je i na terenu. Najveći vetar u leđa i podrška mu je bio upravo otac.

 


Otac je odveo Dušana na prvi trening. Sada Dušan igra za veliki Juventus i reprezentaciju Srbije.
‒ Jako sam vezan za roditelje i mlađu sestru, nju možda i najviše volim. Istina je da nisam imao obično detinjstvo. Propustio sam neke ekskurzije, izlaske sa društvom i slične stvari, ali ne žalim ni za čim. Znam cilj koji želim da ostvarim i idem ka tome – rekao je Dušan jednom prilikom.

U najtežim trenucima karijere, a dve situacije su bile „prelomne“, uz Dušana su bili samo roditelji i dva druga.
Pamtim ko mi je okrenuo leđa, ali i ko mi je pružio ruku podrške ‒ bio je jasan.

Vlahović je ovim sportom počeo da se bavi u školi fudbala Altina iz Zemuna. Kasnije je proveo tri meseca u OFK Beogradu, a jednu utakmicu je odigrao i za pionire Crvene zvezde.

Dolazi u Partizan i odmah je zablistao. Postao je najbmlađi debitant u istoriji kluba, najmlađi strelac, potom i najmlađi debitant u večitim derbijima.

Njegova karijere krenula je neverovatnom uzlaznom putanjom. Posle sam dve godine u Partizanu prelazi u Fiorentinu. Vlahović je gradio svoj put u Italiji i postao miljenik navijača.

Vlahović je bio najbolji igrač Fiorentine, a na svoj 22 rođendan potpisao je za Juventus. Po prvi put u svojoj karijeri zaigrao je u Ligi šampiona i za samo 33 sekunde postigao gol. Tako je postao igrač koji je, kao starter, na svom debiju, postigao najbrži gol u Ligi šampiona.