Verovali ili ne rukometaš iz Srbije igraće u Saudijskoj Arabiji za 600.000 evra po sezoni.

Petar Nenadić je pre pola godine potpisao je za jedan od najboljih klubova sveta, Pati Sem Žemen. Danas je otvorio novo poglavlje u karijeri. I to van Evrope. Petar Nenadić se otisnuo u Saudijsku Arabiju i potpisao saradnju sa Al Halidžom.

Klub je osnovan 1978. godine. Spada u red najpopularnijih u bliskoistočnoj državi. Al Halidž spada u bolje klubove sa ovih prostora jer ima pregršt pehara kako iz domaćih tako i internacionalnih takmičenja. Žele da budu jači i zato su angažovali bivšeg reprezentativca Srbije.

Petar Nenadić je rođen pre 38 godina. Počeo je u Crvenoj zvezdi, a igrao na najvišem nivou u Barseloni, Pik Segedu, nemačkom Fukseu, Vaspremu pre nego što je stigao u PSŽ. Pošto su ga smatrli za jednog od najboljih rukometaša sveta jasno je šta se od njega očekuje u novom klubu.
Igraće na Super globu, nezvaničnom Prvenstvu sveta za klubove, čije 17. izdanje će biti održano baš u Saudijskoj Arabiji od 5. do 12. novembra, u gradu Damam. Na Super globu će se pojaviti Kalej kao prvak Saudijske Arabije, Alnor kao vicešampion države, Barselona, Fukse (pobednik Lige Evrope), Magdeburg (osvajač Lige šampiona, koji brani naslov najboljeg na svetu), Kjelce (viceprvak Starog kontinenta), kao i timovi iz Egipta, Bahreina, Kuvajta Australije i Argentine.

Što se tiče finansijskih detalja saradnje, fantastični su. Petar Nenadić je potpisao ugivor do 2025, a po godini će zaraditi 600.000 evra. Osim garantovanog priliva novca imaće i razne bonuse, a imajući u vidu da igra u dobrom timu koji stremi ka vrhu i da je redovno bio jedan od dominantnijih na terenu ta plata može samo da raste.

Za Halidž već igra jedan srpski rukometaš, levi bek Nemanja Mladenović.