Huligani napali igrače Vaterpolo kluba Budućnost. Teže povređen reprezentativac Crne Gore.

Vaterpolo klub Budućnost oglasio se saopštenjem povodom strašnih vesti koje stižu iz Crne Gore. U saopštenju se tvrdi da su vaterpolisti tog tima u blizini sportskog centra „Morača“ u Podgorici juče napadnuti.

U saopštenju se navodi da su napadači koristili mačete i palice, i da je jedan prvotimac ovog kluba doživeo teške telesne povrede. Indentitet teže povređenog igrača nisu želeli da otkrivaju.

Iz Budućnosti dodaju da je do napada došlo nakon što je grupa vaterpolista završila trening. Igrači su napadnuti od strane više nepoznatih lica koja su na glavama imala fantomke, u rukama mačete i bejzbol palice“.

U nastavku se navodi da je ozbiljne povrede zadobio i jedan od vaterpolo reprezentativaca mlađih kategorija Crne Gore.

-„Osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu prošle godine u Podgorici, stipendista je Ministarstva sporta i mladih i osoba koju u ovom klubu krase sve one osobine koje krase vrhunske sportiste – izuzetno je miran, vaspitan, odan, radan, dobar drug i odličan đak“, naveli su iz podgoričkog kluba u svom saopštenju.

Čitav slučaj sada je u rukama policije.

-„Potrebno je da prestanemo razmišljati da li naša deca imaju u svom okruženju nekog nasilnika koji pokušava imati nad njima moć. Da ovakav vid fizičkog nasilja može da dovede čak i do uništenja sportske obrazovne ili svake druge karijere. Ne dozvolimo da nam nasilje prekida ispravan put kojim nam idu deca. Ceo slučaj je prijavljen policiji i nadanja smo da će se razotkriti počinioci i kazniti po zakonu“, poručuju iz Budućnosti na kraju svog saopštenja.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije