Svih 105 uhapšenih zbog ubistva navijača AEK-a u Atini ostaće iza rešetaka!

Svi uhapšeni idu u zatvor. To je odluka nadležnih. U zatvoru ostaju 102 hrvatska državljana, kao i dvojica Grka i jedan Albanac. Sud je doneo odluku da svih 105 uhapšenih zbog ubistva navijača AEK-a u Atini ostanu iza rešetaka!

Ubijeni Grk je izboden u napadu huligana ispred stadiona AEK-a. Ubijeni navijač sahranjen je u petak, a u nedelju je advokat jednog od uhapšenih navijača Dinama rekao da postoji snimak ubice.

Svi koji su optuženi za niz krivičnih i prekršajnih dela su se izvinili zbog tužnog događaja u Novoj Filadelfiji,javljaju Grčki mediji. I navijač Dinama koji je u bolnici, pod stalnim policijskom nadzorom da ne bi pobegao, izvinio se jer ga je tužilac posetio u bolnici.

Svi optuženi su suočeni i sa optužbom da su članovi zločinačke organizacije. Određeno je da svi uhapšeni ostanu u pritvoru na osnovu te optužbe. Počinilac ubistva grčkog navijača još nije idenfitikovan.

Grčki mediji prenose da prvi rezultati DNK testa nisu ništa otkrili. Uzorci koji su prikupljeni u prvoj fazi sa odeće i tela ubijenog Mihalisa Kacurisa nisu dali rezultate. Policija se sada fokusirala na video na kom se vidi trenutak napada na navijača ispred stadiona AEK- a.

Forenzičari bukvalno gledaju kadar po kadar. Pokušavaju da utvrde kako izgleda napadač. Cilj analitičara je da otkriju bilo kakav znak ili tetovažu na telu huligana.

Grčka policija je, prema pisanju tamošnjih medija, uspela da izoluje petoricu glavnih osumnjičenih za ubistvo, među njima su jedan Hrvat, Albanac i tri Grka, navijači Panatinaikosa.

Navijači Dinama iz Zagreba do suđenja će biti smešteni u 16 različitih zatvora.