Neobični nadimci poznatih fudbalera

Mnogo ljudi je poznato sem po imenu i prezimenu i po nadimku.Tako je i kod fudbalera. Mnogi nadimci su maštoviti i duhoviti. Većina ljubitelja fudbala zna ko je Kobra, Piksi, Genije, Barbika, Rambo, Đani, Plava čigra, Jegulja, Nervozni poštar, Moca, Kule, Đavo, Crni bik, Leteći mostarac, Kulje, Princ sa Neretve, Ćela i tako dalje. Za neke koji ne znaju evo par objašnjenja.

1. Dejan Savićević je sa Crvenom zvezdom osvojio titulu prvaka Evrope. Kad je iz Zvezde prešao u Milano od italijanskih novinara dobio je nadimak Genije.
2.Miloš Milutinović je jedan od najboljih fudbalera koje je ova zemlja imala. Zbog svoje graciozne i virtuozne igre, imao je nadimak “Plava čigra”.

3. Dušan Bajević je bio graciozan fudbaler, uvek sređene kose i uspravnog stava. I dok je igrao u Mostaru i posle u Grčkoj svi su ga zvali Princ sa Neretve.
4. Siniša Mihajlović takođe član čuvene Zvezdine generacije j e zbog frizure dobio nadimak Barbika. Imao je frizuru nalik na neku rok zvezdu iz 80-ih.


5. Saša Ćurčić, živopisni fudbaler, učesnik rijalitija, publicista (ima objavljenu knjigu), počasni građanin Boltona, organizator žurki (i šta još sve ne), koji je, da je imao “normalniju” glavu mogao mnogo, mnogo više da postigne u fudbalu i životu. Saša Ćurčić ima nadimak Đani. Svojevremeno je izjavio da je nadimak dobio tako što se jednom prilikom iznervirao tadašnjeg trenera Partizana Ljubišu Tumbakovića, koji ga je stalno mešao sa Dejanom Čurovićem.
“Šefe, od danas me zovite Đani, rekao je tada Ćurčić Tumbakoviću. Mnogi misle da je nadimak dobio zbog omiljene modne linije (Đani Versaće), ali on tvrdi da je takav nadimak imao zato što mu je omiljeni fudbaler tada bio legendarni kapiten Rome Đuzepe Đanini.


6. Enver Marić je imao nadimak Leteći mostarac. Nadimak je dobio zbog fenomenalnih odbrana u dresu Veleža i reprezentacije na utakmici protiv Nemačke.
7. Darko Pančev je strelac najvažnijeg penala u Zvezdinoj istoriji. Zbog svog ubitačnog instinkta za gol dobio je nadimak “Kobra”.
8. Budimir Vujačić je imao jedan od najneobičnijih nadimaka u Partizanu – “Nervozni poštar”. Znao je često impulsivno da reaguje, pa su ga saigrači tada prozvali tako (reč je o imenu bosanske muzičke grupe).

9. Franjo Vladić je imao nadimak Kulje. Nadimak je dobio pre nego je zaigrao fudbal. Još kao dete su ga tako prozvali dok je raznosao mleko po Mostaru.


10.Golman Dragoje Leković je nosio nadimak “Jegulja”. Legenda kaže da su mu saigrači dali taj nadimak zbog veličine “ponosa” koji je imao u gaćama.
Ostale nadimke objasnićemo drugom prilikom.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije