Navijači huligani seju strah. Uhapšeno više od 50 navijača. (Video)

Pošto su u velikom derbiju savladali ljutog rivala Hajduk na „Poljudu“ sa 1:0, fudbaleri Dinama plasirali se u finale Kupa Hrvatske. Posle meča došlo je do haosa. Domaći navijači su probili zaštitnu ogradu na severnoj tribini i upali na teren.

Navijači Hajduka, maskirani pripadnici „torcide“ probili su ogradu na severnoj tribini „Poljuda“. Upali su na teren bacajući bengalke. Igrači obe ekipe pobegli su u svlačionice. Policija je uspela da spreči navijače Hajduka da dođu do suparničke tribine.

Huligani navijači Hajduka su potom gađali policiju stolicama. Haos sa stadiona preneo se na ulice Splita.

Navijači su na ulicama oko stadiona napali policajce pišu hrvatski mediji. Kako pišu mediji sve je izgledalo je kao opsadno stanje! Letele su upaljene bengalke, flaše, kamenje i sve drugo što im je došlo pod ruku. Gradom su odjekivale eksplozije topovskih udara.
Najmanje tri policajca prevezena su u splitsku bolnicu. Tamo je povređenim policajcima pružena pomoć. Oštećeno je jedno službeno vozilo i zapaljeno više kontejnera, piše Index.hr. Huligani su zapaljenje kontejnere izgurali na ulicu. Vatra je pretila da se proširi na vozila parkirana uz zapaljene kontejnere pa su morali da reaguju i vatrogasci. Kako vatrogasci ne bi postali meta huligana policajci su morali da čuvaju vatrogasce. Područje oko Poljuda celo vreme je nadletao helikopter, a više Splićana se javilo policiji iz straha za svoju imovinu. Situacija se primirila oko 22:30 sati.

Policija je privela 24 navijača zbog haosa na stadionu i još 27 navijača zbog haosa na ulicama Splita. Tokom narednih dana biće dodatnih privođenja.

Fudbaleri i navijači Dinama napustili su stadion posle 23 sata.