Goran Ivanišević prolazi kroz pakao na privatnom planu. Ivanišević nasamaren na filmski način.

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, prolazi kroz pakao na privatnom planu.
Goran Ivanišević je rešio da izađe u javnost, ali i na sud. On pokuša da vrati u svoj posed luksuzni stan u centru Zagreba u kom trenutno živi njegova bivša supruga Tatjana Dragović sa svojim partnerom Vlahom Arbulićem i njihovom ćerkom.

To neće biti lako jer je Ivanišević nasamaren na filmski način.

Posle razvoda od Gorana Ivaniševića, Tatjani Dragović su ostala dva stana milionske vrednosti. Jedan je prodala, a za drugi je preuzela lukave pravne manevre kako bi ga zaštitila. Ona je znala da će Ivanišević podići tužbu kojom će tražiti poništenje sporazuma i povratak imovine.

Stan koji joj je ostao posle razvoda nalaze se u Dalmatinskoj ulici, u strogom centru Zagreba. U pitanju je šestosobni stan površine 210 kvadratnih metara, koji je pre četiri godine renoviran i obnovljen jer su se tad komšije žalile na konstantnu i dugotrajnu buku.

Tatjana je govorila da tamo ne živi. Stan je glasio na njeno ime. Prema zvaničnim podacima to joj je i dalje adresa prebivališta.
Tatjana je prvo poklonila taj stan ćerki Amber Mariji Ivanišević pa ona nije formalno vlasnica. To je veliki adut u pravnoj bitki. Ali ona se osigurala da i dalje može koristiti stan jer je s ćerkom paralelno s poklanjanjem dogovorila da ima pravo „korišćenja stana“. To znači da dok god ne potpiše drugačije, ona ima pravo koristiti stan bez obzira na to što mu nije vlasnik.

Uz taj manevar je odigrala i drugi. Tatjana sklapa sporazum sa svojom sestrom Ivonom, koja živi i radi u Dubaiju. Po onome što su sestre potpisale, Ivona je pozajmila Tatjani 1,5 miliona evra te je upisala belešku na stan dok Tatjana taj novac ne vrati 2030. godine. Sada Ivona po toj pozajmici polaže pravo na stan. To je manevar koji dodatno otežava mogućnost da on ikad u celosti ili delimično bude vraćen Ivaniševiću.

Stan u Radničkoj ulici je Tatjana prodala brzo posle razvoda. Nekretnina je imala 434 kvadrata, od čega su 382 kvadrata stambenog prostora, a ostatak čine terase. Taj stan i dodatna parking mesta je već 2014. godine kupila preduzetnica Mirjam Maša, koja je inače prijavljena u Monaku, a hrvatski mediji su je opisivali kao bogatašicu i uspešnu preduzetnicu koja se bavi iznajmljivanjem luksuznih jahti. Pošto je stan prodala, s njega je skinuta i hipoteka banke od 975.000 evra, što je navodno i bilo u sporazumu bivših supružnika.

Goran Ivanišević je s novom suprugom Nives prvo u Zagrebu živeo u luksuznom stanu u Ban centru. Trosobni stan s balkonom i ukupne površine 131 kvadratnih metara glasio je na njegovu firmu „Funky City“. Stan je Ivanišević prodao bivšem suprugu Severine Vučković, Milanu Popoviću, odnosno njegovoj firmi „Celanova“. Posle toga par kupuje stan od 144 kvadrata u kući na zagrebačkom Srebrnjaku i ta nekretnina je na ime supruge Nives.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije