Dobre vesti za navijače Dinama i njihove porodice

Advokat navijača Dinama, Athanasios Kaimenakis, razgovarao je sa novinarem portala 24sata. On je izjavio da na dva noža koja su izuzeta kao dokazni materijal, nisu pronađeni njihovi DNK uzorci. Podsetimo se da se navijači od osmog meseca nalaze u grčkim zatvorima zbog sumnje u ubistvo grčkog navijača Michalisa Katsourisa.

Borit ćemo se za njihovo puštanje iz zatvora. Stvari izgledaju puno bolje za njih sad nego pre. Napravili smo dobar posao mi kao odbrana. Nisu se inkriminirali, mi smo izneli naše sumnje oko ubistva. Pronađena su dva noža, za jednog od njih mislili su da je nož jednog od zatvorenih Hrvata. Mi smo rekli da to nije njegov nož i sad je dokazano da to nije bio nož Hrvata, nije pronađen njegov DNK na nožu. Uz to su se pojavile i fotografije mog klijenta s praznim rukama, dakle nije držao nož u ruci. Sad ne mogu dokazati da su naši branjenici ubili grčkog navijača. Drugi nož također nema DNK ikoga od naših klijenata, zatvorenih Hrvata“, rekao je i naveo kako će sada tražiti njihovo puštanje iz zatvora.

Ako ga sad zatražim sud to neće odobriti, jer sudija još želi da se završi istraga do kraja. Kad se to završi onda ćemo podneti zahtev.

Ne znam na kakve poruke misli, ne mogu komentarisati politiku, ne znam zašto je rekao to što je rekao. To bi bilo kršenje slobode pravosudnog sistema da se netko od političara pokuša uplesti u slučaj. Ne kažem da je nemoguće da ih puste, u dobroj smo poziciji te imam razloga za veliku nadu da puste većinu zatvorenih Hrvata, no ne mislim da će se to dogoditi u narednih par dana. Tu je sad još 3000 poruka koje se moraju prevesti, a nakon toga kad se prevod napravi, svi zatvoreni hrvatski državljani idu opet istražnom sudiji- rekao je advokat na pitanje o Plenkovićevoj izjavi da stižu dobre vesti za porodice zatvorenih navijača.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije