Potresna priča Goranove porodice

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, ima tužnu životnu priču. Posle osvanja US opena krajem prošle godine, iako je uvek nasmijan i čovek vedrog duha i čovek koji je uvek spreman na šalu pričao je za medije svoju tužnu životnu priču.

1988. godine kreće tužna priča porodice Ivanišević. Goran je tada imao 17 godina. Goran se spremao na Australija open.
Pre nego što sam otputovao otac mi je rekao: „Imam loše vesti. Sestra ti je bolesna, moramo da joj se posvetimo, sad si sam.“ Tretmani za tu vrstu bolesti, od koje je umiralo mnogo ljudi, bili su vrlo skupi i te noći nisam spavao ‒ pričao je Goran.

Nagradni fond koji sam zaradio uzeo sam u kešu, do tada sam taj iznos video samo na televiziji. Onda sam, sećam se, putovao na Dejvis kup protiv Danske, koji je igran u Beogradu. Sa sobom sam nosio sav taj novac. Stjuardesa me je 16 puta pitala hoću li skinuti jaknu, a ja sam je svaki put odbio: „Ne, dobro mi je ovako“-rekao je Goran u nastavku svoje tužne priče.

Ocu je po dolasku kući dao jaknu u kojoj je bio sav novac od osvojene nagrade, kako bi mogao da plati Srđanino lečenje.
Imala je rak limfnih čvorova kad je bila mlađa, prošla je silna zračenja i sve je ostavilo traga. Bolest se nije vratila, ali su oštećenja bila u svim mekim tkivima. Posebno su stradala pluća i srce. Godinu dana pre smrti imala je tešku upalu pluća. Virus je napao tri zaliska i bila je potrebna promena. Operacija je trajala 11 sati. Sve je prošlo u najboljem redu, planirali su kako da je probude. Međutim, javila se hipertenzije i nisu mogli da joj pomognu ‒ rekao je u intervjuu za portal 24. sata.hr najstariji Ivanišević, Srđan.

Borba Srđane sa opakom bolešću trajala je trideset godina. Izgubila ju je 2019, u 52. godini.

Za sobom je ostavila troje dece, Lanu, Gorana i Ivanu.