Matičar koji je venčao Lepu Brenu i Bobu otkrio skandal sa njihove svadbe

Čovek je venčao brojne poznate ličnosti je matičar Radivoj Mrđa. Među mnogim poznatim ličnostima koje je venčao su i Lepa Brena i Slobodan Biba Živojinović. I danas 32 godine kasnije se priča o tome kako je te 1991. godine zbog njihovog venčanja prekinut Dnevnik 2 da bi mladenci mogli da se uključe uživo u program.

Snimalo se celi dan ali neplanirane nimalo prijatne scene nisu snimljene iako ih je bilo.
„Venčanje je trebalo da bude u velikoj konferencijskoj sali Sava centra. Trebalo je da sve bude holivudski namešteno, da svira simfonijski orkestar… Ali cev je pukla i venčanje je moralo da bude u bioskopskoj sali. Svi gosti su već bili došli, logično, ali šta da radite. Mogu samo da zamislim kako im je bilo. Ipak, oni su fenomenalno odreagovali. Brena je pravi profesionalac“, seća se Mrđa.

Svadba je zaista bila za pamćenje. Najveća muzička zvezda tadašnje Jugoslavije i uspešni teniser imali su 600 gostiju. Za njih je spremljen meni dostojan dvora – preko 650 predjela i glavnih jela koje su pripremili šef kuhinje i njegovih 60 kuvara. Svatovi su uživali u fazanu u gnezdu, telećim leđima u šampanj sosu, dimljenom lososu na norveški način, ali i u domaćim specijalitetima – ispečeno je čak 22 praseta i 55 jagnjadi.

Mlada je bila u Dior venčanici koju je čuvena modna kuća dizajnirala specijalno za nju.

Brak Lepe Brene i Bobe Živojinovića je među najdugovečnijm na našoj javnoj sceni. Mada su se venčali davne 1991. godine, o detaljima sa njihove svadbe se i danas priča – a posebno o jednoj sceni.

U pitanju je trenutak kada je Brena bacila bidermajer. Dok su okupljeni s nestrpljenjem gledali ko će ga uhvatiti, gošće su se spremale da ga dočekaju.
Bidermajer je završio u rukama – Dragane Mirković. Sa ogromnim osmehom na licu Dragana tada nije mogla da sakrije radost. Rekla je i da joj je rano za udaju, ali da je srećna što je baš ona dobila svadbeni buket svoje prijateljice i koleginice.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije