Još jedan preokret, za novo finale. Novak u Parizu ne blista, ali će igrati za trofej. (Video)

Andrej Rubljov je bio tvrd orah. Mnogo veći problem je bila Novakova igra. Nije Nole bio na svom prepoznatljivom nivou, vidljivo se mučio, a očigledno je imao i neke bolovove u leđima.

Izgubio je Đoković prvi set sa 7:5. U drugom setu obojica su dobro čuvala svoje servise, pa je odluka pala u taj-brejku. A, zna se ko je tu majstor.

Tražio je najbolji svetski teniser pauzu za toalet i da se presvuče, a ubrzo i medicinski tajm-aut. Nekoliko puta se tokom meča uhvatio za donji deo leđa, a upravo to je rekao i fizioterapeutu da ga muči..

Posle kratke masaže, Nole se vratio na teren i nastavio polufinalni duel.

U odlučujećem setu opet nije iskoristio prve dve brejk lopte, ali jeste kad je bilo najpotrebnije u finišu seta, za pobedu i 5:1 u međusobnom skoru. Đoković će u finalu, za sedmu titulu, igrati sutra protiv Grigora Dimitrova, koji je prethodno savladao Stefanosa Cicipasa 2:1.

Loše se osećam poslednja tri dana, ali uspevam da pronađem snagu i adrenalin. Ne predajem se, borim se i verujem da mogu da se vratim. To se desilo i danas, nadam se da će se desiti i sutra – objasnio je srpski teniser.