Preminuo legendarni novinar dok je izveštavao sa Australijan opena! Tragedija u Melburnu.

najnovija vest

Izveštač Dejli Mejla Majk Dikson preminuo je dok je izveštavao sa Australijan opena. Tužne vesti stižu sa Australijan opena Dikson je preminuo u Melburnu, a preminuo je nekoliko dana pre 60. rođendana, koji je 27. januara.Dikson je bio prava legenda britanskog novinarstva kada je u pitanju izveštavanje sa tenisa i zvali su ga „Gospodin Vimbldon“.

KEY BISCAYNE, FL – MARCH 21: Johanna Konta of Great Britain fields questions from Mike Dickson of the Daily Mail at a player availability session during the Miami Open at the Crandon Park Tennis Center on March 21, 2017 in Key Biscayne, Florida. Matthew Stockman,Image: 326028598, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Dikson se novinarskom karijerom bavio 38 godina, a za Dejli Mejl je radio 33 godine od 1990. godine.

Diksonova porodica je na Tviter nalogu koji je on koristio objavila tužne vesti.
Slomljeni smo što objavljujemo da je naš divni suprug i tata, Majk, kolabirao i umro dok je bio u Melburnu na Australijan openu. Trideset osam godina je živeo svoj san izveštavajući o sportu širom sveta. Bio je zaista veliki čovek i strašno će nam nedostajati. Lusi, Sem, Rubi i Džo – stoji u potpisu na Tviteru.

Pre nego što je prešao na tenis, Dikson je bio dopisnik za kriket u Mejlu i pokrivao je 30 različitih sportova u skoro 50 zemalja tokom bogate karijere.