Novak se dobro oznojio protiv Popirina. Đoković se mučio, ali i dobio u Melburnu.

Novak Đoković, srpski teniser, došao je do nove pobede na Australijan openu. On je u drugom kolu ovog turnria savladao domaćeg tenisera Alekseja Popirina sa 3:1 – po setovima 6:3, 4:6, 7:6, 6:3 posle više od tri sata igre!

Kada je reč o navijačima Novaka Đokovića bio je ovo još jedan težak meč za gledanje. Navijači Novaka Đokovića su uvideli da sa najboljim teniserom na svetu trenutno i nije baš sve u najboljem redu. Novak je pravio dosta grešaka i prepuštao inicijativu protivnika što nije karakteristično za najboljeg tenisera sveta.

Đoković je odigrao odličan prvi set, ali se onda „raspao“ u drugom i dopustio je protivniku da dođe do seta.

Đoković je pokazao svoje mane, pokazao je da je ranjiv, ali je pokazao i da njegov inat može da se odupre. Publika je ta koja ga ponovo motiviše, a, mladi teniseri su njegova „hrana“. Iako je trenutno teško, čini se kao da Novak diže svoj tempo igre kako odmiče ovaj turnir.

Treći set je bio i ključan u ovom meču, kao i protiv Prižmića, pogotovo jer je Popirin pružio neverovatan otpor našem teniseru. Igrali su strpljive, gem za gem, bez brejkova, bez prilika i bilo je pitanje samo koji će prvi pogrešiti.

Popirin je imao odličnu šansu da naškodi Đokoviću, Novak je servirao na 5:4, kada je Popirin došao do tri set lopte! Imao ga je Australijanac ovde, imao ga je u rukama, ali, Novak je smirenom igrom spasio sve tri set lopte i okrenuo je u svoju korist – 5:5.

Posle lako dobijenog taj brejka Novak je lako u četvrtom setu došao do pobede i plasmana u treće kolo.

Tokom meča je Đoković imao i jednu svađu sa navijačem, kojem je rekao da „siđe i da mu sve to kaže u lice“.
Odmah nakon meča, Đoković je otkrio i šta se radilo. Odnosno, nije rekao sve, samo je otkrio delić.
Ne želite da znate. Dosta toga mi je rečeno, pogotovo iz tog ugla. Tolerisao sam tokom meča, ali posle jednog poena sam mu rekao da siđe i kaže mi to u lice. Nije imao hrabrosti da siđe i kaže mi, ako si žestok siđi i kaže mi. Ostalo mu je samo da se izvini. NIsam baš čovek za takve momente, bio sam „ravan“ drugi i parče trećeg seta. Posle sam dobio intezitet koji sam želeo – ističe Đoković, koji je burno odreagovao.

Neću da sedim i da kažem „sve je ok“. Nije sve dobro. Prihvatam nešto što jeste, neću da tolerišem kada neko pređe liniju. Ljudi popiju nekoliko pića, to verovatno utiče kako se ponašaju. Žele da se zabave, nisam nikada pitao da neko izađe sa stadiona. On je platio kartu, može da priča šta hoče i da radi šta hoće. Ali kada je bilo ovako, ako ima nešto da mi kaže, neka siđe i neka mi kaže.

 

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije