Čime se Petar Grašo bavio pre nego što je uplovio u svet muzike

Petar Grašo je pevač i kompozitor zabavne i pop muzike. Rođen je u Splitu 1976. godine kao sin Snježane i Zorana Graše. Otac Petra Graše je bio košarkaš KK Split. Petar je stekao popularnost kada je Oliver Dragojević izveo njegovu pesmu „Boginja“. U karijeri je sarađivao sa Oliverom Dragojevićem, Doris Dragović, Tončijem Huljićem, Goranom Bregovićem i Lepom Brenom.

Zanimanje Petra Graše naširoko je poznato javnosti. Malo ko zna kakav je njegov život bio i čime se bavio pre nego što je počeo da piše pesme, a potom i da ih peva.

Grašo je gostovao u emisiji „Muštuluk”. Slavni pevač ispričao je kolegi i prijatelju Harisu Džinoviću kako je došlo do toga da se bavi muzikom.
Potpisao sam ugovor za prvu postavu Jugoplastike sa osamnaest godina. Bio sam dobar igrač, u napadu odličan, a odbrana mi je bila loša.

Ovom izjavom su mnogi iznenađeni jer je vrlo malo ljudi znalo da je Grašo trenirao i ozbiljno igrao košarku.
Dobio sam stipendiju od univerziteta u Čikagu, a u međuvremenu sam pisao pesme jer sam završio i muzičku školu-nastavio je Petar.

Jednu njegovu pesmu je čuo Oliver i rekao da želi da je otpeva. To je bila pesma „Boginja“. Pesma je dobro prošla i to je bilo dovoljno da Grašo prelomi i donese odluku.
Odlučio je da jednostavno ostane u Hrvatskoj i u muzici.