Buran život teniske legende.

Jedno je od najvećih imena u istoriji tenisa je čuvena Kris Evert. Kristin Mari Evert Mil je bivša američka teniserka. Ona je u svojoj karijeri osvojila 18 grend slem turnira, uključujući rekordnih 7 na Rolan Garosu. Takođe je osvojila 3 grend slem turnira u paru. Na prvom mestu WTA liste bila je čak 260 nedelja.Imala je fenomenalnu tenisku karijeru ali medijima je oduvek bio interesantniji njen privatan život. Rođena je 1954.godine u SAD.

Kris Evert je kao vrlo mlada uplovila u vezu s teniserom Džimijem Konorsom. Iste godine, 1974. osvojili su titulu na Vimbldonu. Povremeno su igrali zajedno u konkurenciji mešovitih dublova. Sa samo 19 godina verila se sa dve godine starijim Konorsom. Zakazali su venčanje za novembar 1974.godine. Uskoro su se razišli i otkazali venčanje.

Konors je u svojoj autobiografiji napisao da je Kris bila u drugom stanju i prekinula trudnoću bez konsultacije s njim. Krist Evert je izjavila da je „ekstremno razočarana što je on iskoristio knjigu da pogrešno tumači privatnu stvar“.

2BW7XMF British number one tennis player John Lloyd meeting his wife Chris Evert at London’s Heathrow Airport in May 1983.

Posle raskida sa Konorsom, Kris je stupila u vezu sa britanskim teniserom Lojdom. Kasnije se udala za Džona Lojda i dodala njegovo prezime svom. Malo posle udaje prevarila ga je s pevačem i glumcem Adamom Fejtom. Lojd ju je ostavio. Iako su se kasnije pomirili ovaj brak tenisera potrajao je do aprila 1987. godine.

Samo godinu dana kasnije Kris se udala za skijaša Endija Mila. Sa njim je dobila trojicu sinova: Aleksandera, Nikolasa i Koltona. Njihov brak trajao je od 1988. do 2006. godine. Bivšem suprugu nakon brakorazvodne parnice Kris je morala da plati sedam miliona dolara u kešu.

I posle razvoda oni su ostali prijatelji, a Kris godine koje je provela s Milom opisuje kao najlepše u svom životu.
Kris Evert se 2008. udala za australijskog golfera Grega Normana. Rastali su se samo 15 meseci kasnije.

Teniserki je dijagnostikovan rak jajnika 2022. godine. Malo pre njenog obolenja njena sestra Džin umrla je od iste bolesti. Endi Mil je bio taj koji ju je vozio na hemioterapiju i bio uz nju u teškim trenucima. Kris Evert ga je često javno hvalila kao divnog oca njihovim sinovima i prijatelja za ceo život.

Na tribinama Centralnog terena finala Vimbldona svake godine najviše pažnje privlače velike teniske zvezde. Među njima je i slavna Amerikanka Kris Evert. Primećeno je da najviše vremena provodi u ćaskanju sa princezom od Velsa Kejt Midlton.