Život legende fudbala je uvreda i za klošare! Bio je legenda fudbala, a završio na ulici.

Ismet Hadžić je rođen u Tuzli 1954.godine. Bio je legendarni jugoslovenski fudbaler. Sedam godina proveo je u Slobodi iz Tuzle. Prelazi u Dinamo iz Zagreba. Za Dinamo je odigrao 145 zvaničnih utakmica, dok je u dresu Jugoslavije upisao pet nastupa. Na kraju karijere odigrao je nekoliko utakmica i za Prištinu.

Ismet Hadžić je bio jedan od glavnih igrača i oslonac Zagrepčana u osvajanju titule u prvenstvu 1982. godine, kao i Kupa Jugoslavije godinu dana kasnije. Ima i zlatnu medalju sa Mediteranskih igara u Splitu 1979. godine.

Za Ismeta Hadžića legendarni Ćiro Blažević je rekao da “ima kompjuter u glavi”. Nažalost Ismet je ostao upamćen više po tužnoj životnoj priči i stvarima koje su mu se dogodile po završetku karijere.

Ismet je previše verovao ljudima. Pozajmljivao je novac ljudima, a ovi ga nisu vrećali. Izgubio je sve i završio na ulici.
Bio sam u jako teškoj situaciji, ostao sam bez svega. Pozajmio sam nekim prijateljima 80.000 maraka i posle toga se nikada nisu javili. Vaspitan sam tako da pomažem svima koji su mi tražili, davao sam ljudima novac, od 10 do 100.000 evra. Nisam bio škrt – ispričao je jednom prilikom Hadžić.

Uprkos svemu što mu se dogodilo, nije žalio.
I danas bih im verovatno pozajmio novac. Međutim, shvatio sam tužnu istinu. Ako hoćeš da izgubiš prijatelja, pozami mu 100 evra. Onda sam zaronio i u alkohol, tako da mi je piće odnelo ostatke ostataka. Na tom dnu me našao Zlatan Arnautović koji je preko novinara pokrenuo akciju za moje spasavanje-govorio je Ismet.

Ne mogu da kažem da sam bio klošar, jer način na koji sam ja tih godina živeo… Pa, to je bila uvreda i za klošare. Kupao sam se i brijao na Bundeku, tamo sam jeo i zeleno voće i zato mi je to mesto kao Azurna obala. Bio sam u mnogo teškoj situaciji, ostao sam bez svega – pričao je Hadžić.

Spasio ga je sportski direktor Dinama Zvezdan Cvetković. Zvezdan Cvetković ga zaposlio u omladinskoj školi Dinama. Jedno vreme je bio trener veteranske ekipe.

Umro je 2015. godine posle duge i teške bolesti. Sahranjen je u rodnoj Tuzli.