Čuveni reprezentativni golman imao saobraćajku! Od siline udarca automobil se zakucao u stub!

Panter sa Neretve, Enver Marić, je bio golman fudbalske reprezentacije Jugoslavije. Branio je za mostarski Velež i Šalke 04. Rođen je u Mostaru 1948.godine.

Čuveni golman je za Velež branio u preko 600 utakmica, za Šalke 04 preko 150 a za reprezentaciju SFRJ 32. „Leteći Mostarac““, Enver Marić je bio član poznatog Veležovog trija „BMW“ – Bajević, Marić, Vladić, koji je igrao u jednoj od najuspešnijih generacija kluba sa Neretve.

Marić je tri puta branio za reprezentaciju sveta i Evrope. Proglašen je 1973. godine za najboljeg fudbalera Jugoslavije. Bio je trener Veleža, Fortune iz Dizeldorfa i Herte. Karijeru je okončao 2010.godine.

Mediji iz Bosne i Hercegovine prenele su danas vest o saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mostarskom naselju Bejrut. U saobraćajki, u sudaru dva automobila učestvovao je i čuveni golman Veleža i reprezentacije Jugoslavije Enver Marić. Hercegovina.info javlja, automobil marke golf odbačen je na stub sa saobraćajnim znakovima. Marić se nalazio u drugom vozilu. Niko od učesnika nije povređen, ali je materijalna šteta velika.

U oktobru 2010. godine Marić je imao tešku bitku koju je dobio. Imao je komplikovanu operaciju srca i krvnih žila. Operacija je bila uspešna. Imao je moždani udar. Tada je po prvi put bio bespomoćan, ali opet nepobediv. Bodren blizinom i dobrotom onih koji su ga voleli uspeo je da se oporavi.

Najveća podrška u tim teškim trenucima bili su mu supruga Mirela i sinovi Teo i Leo.

Posle oporavka vratio se u svoj Mostar. Penzionerske dane provodi sa drugarima u ribarenju uz Neretvu.