Žene će mu doći glave! Kolega ga napao zbog devojke.

Adam Džordž Piti britanski je plivač iz Engelske kojem je uža specijalnost prsni stil. Piti je šampion Olimpijskih igara 2016. godine, pet puta je bio Svetski prvak, 12 puta je bio Evrospki šampion i tri puta je bio šampion Komonvelt takmičenja.

Adam Piti je rođen 28. decembra 1994. godine u Jutokseteru. Adam Piti je jedan od najboljih plivača u 21. veku. Sad je dospeo u žižu javnosti zbog dešavanja van bazena. Dešavanja koja svakako ne priliče profesionalnom sportisti.

Adam Peaty (photo: Jack Spitser)

On se sukobio sa svojim kolegom Lukom Grinbankom. Gribanko je sada u emotivnoj vezi sa njegovom bivšom devojkom Anom Hopkin. Piti je imao neke neumesne komentare na račun Ane. To se nije dopalo Grinbanku koji je nasrnuo na Pitija.

Engleski mediji su ovaj događaj okarakterisali kao „pokolj“. Dvostruki olimpijski šampion je izvukao deblji kraj, budući da je završio krvav i da mu je bila potrebna medicinska pomoć.

Piti i Hopkin su bili deo britanske mešovite štafete 4 x 100 metara slobodnim stilom koja je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Takođe, Piti i Grinbank su predstavljali Ujedinjeno Kraljevstvo i osvojili srebro u disciplini 4 x 100 metara mešovito.