Nova serija napada na Novaka. I španski političar napao Novaka.

Španija je u transu posle pobede 20-godišnjeg Karlosa Alkaraza u finalu Vimbldona. Novak Đoković je posle poraza sportski čestitao Karlosu ne samo na igri u finalu već i na svemu što je uradio na turniru i u karijeri. Proglasio je Alkaraza najvećom nadom i predvidio mu sjajnu budućnost.

Bez obzira na to neki su iskoristili priliku da napadnu tenisera iz Srbije. Španski političar Pablo Ečenike je na Tviteru kritikovao je i žestoko optužio Đokovića da je “desničar i prijatelj genocidaša”.

“Alkarazov nastup je potpuno impresivan. I to što je povrh toga pobedio ultradesničara, putinistu, prijatelja genocidaša, antivaksera i ravnozemljaša čini ga još čudesnijim”, napisao je Ečenike.

Ečenike se zbog izjave o Đokoviću našao na udaru kritika i od svojih zemljaka. Mnogi su mu poručili da ne meša politiku u sport. Teniski trener, Frank Kvesta, poručio je političaru da je “odvratan”.

Neuspeh Novaka obradovao je brojne hejtere širom sveta koji su konačno dočekali svojih pet minuta. Ljubitelje tenisa nisu iznenadili sramni kometari novinara i ostalih “stručnjaka” sa Zapada. Na odvratne bljuvotine su već oguglali. Međutim, niko nije nije očekivao da će iz susedne Crne Gore stići sramne prozivke na račun Đokovića i to od crnogorskog novinara Nebojše Šofranca.

Nebojša Šofranac sramno je udario po Đokoviću i navijačima srpskog asa. Neumesni komentari zaprepastili su čitav region.
Pristalice srpskog asa nazvao je čobanima, a za najboljeg tenisera svih vremena rekao je da je najveći gubitnik u istoriji.
Španci su dali novi nadimak Novaku. LOAT, čak 12 izgubljenih finala, najviše u Open Eri, on je “loser of all times” (najveći gubitnik svih vremena)”, napisao je crnogorski novinar.

Skandalozne ispade kratko je prokomentarisao i otac srpskog asa Srđan Đoković.
“Neka je tom čoveku Bog u pomoći. Ako i on može da mu pomogne i ako stvarno misli sve to što je napisao “kratko je rekao Srđan Đoković.