Nikada viđene scene na jednom teniskom meču. Roj pčela napao Alkaraza. (Video)

Ovo verovatno nikada nije viđeno na jednom teniskom meču. Na ATP turniru u Indijan Velsu neverovatne scene viđene su na meču između Aleksandra Zvereva i Karlosa Alkaraza. Meč je prekinut zbog roja pčela.

Meč dva mlada asa prekinut je u prvom poenu trećeg gema u prvom setu. Pčele su prvo napale Alkaraza, a onda i ostale učesnike meča.

Meč je bio suspendovan zbog najezde pčela, koje su napale španskog tenisera u jednom momentu. Scena je bila kao u filmu.

Alkaraza je napao roj pčela , neka ga je verovatno i ujela. Alkaraz je prekrio glavu majicom i počeo da beži.

Ispostavilo se da su se pčele stacionirale na „spajder kameri“, gde je matica došla, a za njom i ostale pčele, pa su se tu stacionirale, a kada se kamera pomerila, pčele su se uznemirile i nastao je haos.

Igrači su morali da napuste teren. Organizatori turnira su hitno reagovali. Pozvali su lokalnog pčelara, Lensa Dejvisa, koji je došao poput rok zvezde.

Imao je i takav imidž, dugu kosu, „brze“ naočare za sunce, a sa sobom je imao i poseban usisivač gde je sklanjao pčele, kako bi ih kasnije oslobodio.

Lens se ovim poslom bavi više od 25 godina. Kada je krenulo usisavanje pčela, nastala je ludnica i oduševljenje navijača na tribinama.
Igrači su izašli na teren da se zagrevaju, ali su pčele i dalje zujale okolo. Lens je išao dalje od mesta do mesta na kojem su ostale pčele i uklanjao ih odatle.

Dok se pomerao po tribinama, ljudi su ga saletali za selfi. Bio je veća zvezda i od Alkaraza i od Zvereva.