Žarku Paspalju operisano srce! Legenda trenutno na intenzivnoj nezi!

Žarko Paspalj, proslavljeni srpski košarkaš hitno je primljen u bolnicu. Tu je podvrgnut operaciji zbog aritmije.

Paspalj je po prijemu u bolnicu podvrgnut operaciji srca, preciznije rečeno ablaciji, saopštili su grčki mediji. Ablacija je način lečenja jakih aritmija zbog kojih se Paspalj i javio u bolnicu.

Žarko Paspalj je danas trebalo da primi nagradu za životno delo u Grčkoj.

Slavni as će neko vreme provesti na intenzivnoj nezi iz predostrožnosti i ono što je najvažnije, van životne opasnosti je.
Žarko Paspalj bi dobio veliki aplauz sportske i ne samo sportske javnosti večeras na glamuroznom događaju „Gazeta nagrada“, ali nekada se životni planovi promene u momentu. Ovaj 58-godišnjak koji je ponudio mnogo sjajnih momenata grčkoj publici kao igrač Olimpiajkosa, Panatinaikosa, Panionisa i Arisa je morao da bude hospitalizovan u kardiološkoj klinici u Beogradu u subotu gde je imao operaciju. On nije u opasnosti i zbog predostrožnosti ostaje u intenzivnoj nezi – piše u tekstu grčkog medija.

Žarko je prvi infarkt doživeo u svojoj 35. godini, dok se još uvek aktivno bavio sportom. Imao je dva srčana i jedan moždani udar.

Paspalj je karijeru počeo u Budućnosti, a zatim je igrao za Partizan i bio je jedan od prvih Evropljana u NBA kada je 1989. godine potpisao za San Antonio.

Vratio se godinu dana u Partizan, a onda u grčkoj nastupao za Olimpijakos, Panatinaikos, Paonionios i Aris. Karijeru je završio u Virtusu, a sa reprezentacijom Jugoslavije je osvojio sedam odličja sa velikih takmičenja.