Memorijalni fudbalski turnir pod nazivom „Za naše anđele“. Poruka pored terena slama srce.

Održan je Memorijalni turnir u znak sećanja na žrtve masakra! U čast i sećanje na sve koji su 3. i 4. maja prošle godine na monstruozan način stradali u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnika“, Duboni i Malom Orašju održan je Memorijalni fudbalski turnir pod nazivom „Za naše anđele“.

Turnir je okupio 12 ekipa. Učešće su uzela i dva najveća srpska kluba, a skupljena je pomoć u iznosu od 1,2 miliona dinara. Prisutan je bio i Igor Duljaj, doskorašnji trener prvog tima crno-belih i legenda kluba. Igor Duljaj je nastupio za ekipu „Ribnikara“ zajedno sa Anđelkom Aćimovićem i Ivanom Božovićem, očevima nastradale Angeline i Ane.

Počelo je prigodnom ceremonijom. Stihove ispisane na spomeniku recitovala je Ivana Ružić. Na teren su prvo istrčali momci u crveno i crno-belim dresovima. Nosili su transparent na kojem je bila ispisana poruka posvećena žrtvama: „Tamo gde ste vi zlo ne postoji, ovde gde smo mi sve je puno vas“. Transparent je sve vreme stajao okačen na ogradu pored terena.

Delegaciju Crvene zvezde predvodio je predsednik Svetozar Mijailović. U delegaciji Partizana su bili Marko Ranevski, Goran Mance, trener omladinaca Nenad Stojaković i portparolka Biljana Obradović.

Svi članovi delegacija su zapalili sveće i položili vence ispred spomenika nastradalih, koji su obožavali sport i najviše vremena provodili upravo na fudbalskom terenu Ravni gaj.

Klub iz Humske je Anđelku Aćimoviću, osvedočenom partizanovcu, poklonio dres sa imenom Angeline i brojem 34, koji predstavlja datume kada su se dogodile ove stravične tragedije.
Naša obaveza danas je da čuvamo sećanje na sve nastradale i da ne dozvolimo da vreme donese zaborav. Ovaj turnir će postati tradicionalan, jer je veliki broj mladića, koji su život izgubili tog 4. maja, voleli i igrali fudbal. Tragedija je da se na ovim terenima masakr i dogodio. Tuga je velika, a ogromne su i rane svih preživelih. Zato je neophodno da se zajedno borimo da oni imaju kvalitetan oporavak do potpunog izlečenja. U tu svrhu smo memorijal i organizovali, da prikupimo novac za tretmane povređenih – rekao je Anđelko Aćimović.

– Turnir koji smo napravili u dogovoru sa roditeljima ubijene dece je izuzetno važan, kako bismo negovali kulturu sećanja na sve njih i kako ih nikada ne bismo zaboravili. Oni su jedini izvor snage koji ovi roditelji imaju, da nastave da se bore i da prave ovakve događaje, a mi smo tu da im pomognemo. Apsolutno sam siguran da nas oni sve čuju i podržavaju – poručio je Aleksa Radujko.