Zaljubio se u suprugu dok su bili deca, zajedno su ostali do njegove smrti

Ljubavna priča Cice Kranjčara i njegove supruge Elvire počela je još dok su bili deca.

Zlatko Cico Kranjčar bio je jugoslovenski i hrvatski fudbaler. Od februara 2010. do septembra 2011. bio je selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore. Rođen je 15.novembra 1956. godine u Zagrebu. Od 19. avgusta 2004. do 15. jula 2006. bio je selektor hrvatske fudbalske reprezentacije.Preminuo je 01.marta 2021.godine.

U karijeri je igrao 10 godina za Dinamo iz Zagreba, 7 godina za Rapid iz Beča i jednu godinu za St.Pelten. Igrao je za reprezentaciju Jugoslavije 11 utakmica i za reprezentaciju Hrvatske dve utakmice.

Cico Kranjčar se fudbalom počeo baviti još u detinjstvu, a osim što je ostvario dugogodišnju karijeru kao odličan igrač, imao je i bogatu trenersku karijeru kao trener “Dinama” i brojnih evropskih klubova.

Cico je imao sreće i u ljubavi. Gotovo celi život proveo je sa svojom suprugom Elvirom Kranjčar, inženjerkom avioprometa. Njih su dvoje u braku bili pune 42 godine.

Upoznali su se u detinjsvu.
Zaljubili smo se još kao deca, platonski, naravno. A venčali se 1979., rekla je Elvira za Jutarnji list.

Spojila ih je ljubav prema sportu. Elvira je bila talentovana košarkašica.
Ja sam se zagledala u njegovu sportsku pokretljivost i talent, a i ja sam bila sportašica. To nas je spojilo, otkrila je.

Počeli su se zabavljati u srednjoj školi jer su oboje pohađali istu gimnaziju, a pre venčanja u vezi su bili pet godina.
Svoju sam Elviru, dok mi je bila devojka, morao dovesti kući do 23 sata. Stanovali smo ona i ja u istom kvartu, išli u istu školu, prohodali 1974., a venčali se 1979. godine. Fešta je bila u Okrugljaku. Bilo je 200 ljudi, zajedno smo se veselili do šest ujutro. Čini mi se da je bilo nekako intimnije nego danas, pristupačnije. Nije bilo glamura, a bilo je prekrasno, ispričao je Cico jednom prilikom za Večernji list.

U braku su dobili dvoje dece, ćerku Lanu i sina Niku. Niko je takođe bio uspešan fudbaler.

Elvira je svog Zlatka pratila u Beč gde je igrao sedam godina. Elvira se tamo zaljubila u umetnost.
Dok je Cico, moj muž fudbaler, igrao u bečkom Rapidu živeli smo desetak godina u Beču. Tamo sam upoznala i shvatila strahovitu moć umetnosti. Beč je umetnost. Upoznala sam mnogo ljudi iz tog miljea, sprijateljila se, ispričala je za Jutarnji.

Kad su se vratili u Zagreb, otvorila je vlastitu galeriju na Kaptolu.

U 65. godini života preminuo je Zlatko Kranjčar nakon kratke i teške bolesti.