Koji košarkaš reprezentacije Srbije ima najskuplji sat? Šta nose ostali košarkaši i selektor?

Košarkaška reprezentacija Srbije vratila se sa Mundobasketa sa srebrnom medaljom oko vrata. Na čuvenom Balkonu im je priređen doček. Mnogi na dočeku nisu primetili ali skoro svi su nosili skupocene satove.
Portal „Sat na ruci“, specijalizovan upravo za pomenutu temu, otkrio je ko nosi kakav sat, kojeg modela ima najviše, a otkrili su i čija „čuka“ je najskuplja.

Selektor Srbije, Svetislav Pešić, na ruci je tokom čitavog Mundobasketa nosio Rolex GMT-Master II ref. 126710BLRO na Oyster narukvici. Tržišna vrednost ovog sata je oko 19.000 evra.

Kapiten „Orlova“, Bogdan Bogdanović, na ruci nosi model Rolex GMT-Master II ref. 126720VTNR na jubilej narukvici i sa crno-zelenim keramičkim bezelom. Tržišna cena je oko 24.000 evra.

Definitivno čovek o kom se najviše priča posle Mundobasketa je Aleksa Avramović. Košarkaš Partizana u svojoj kolekciji ima Rolex Submariner ref. 126610LN sa funkcijom datuma i prečnika 41mm i njegova cena je 10.200 evra.

Marko Gudurić je imao šansu da vrati Srbiju u egal u finalu. Promašio je otvorenu trojku. Na ruci koja je zadrhtala Gudurić van terena nosi sat Zenith Chronomaster Sport sa belim brojčanikom prečnika 41mm, proizveden u čeliku. Tržišna vrednost je 10 hiljada evra. Na Balkonu popularni Gudura pojavio se sa modelom Rolex Daytona ref. 116500LN kog više nema u proizvodnji, a njegova vrednost iznosi 29.000 evra.

Nikola Milutinov na ruci nosi Audemars piguet Royal Oak Offshore ref. 26420SO – čelični 43mm veliki AP sa crnim keramičkim bezelom i svetlo sivo-zelenim mega-tapiserija brojčanikom čija je vrednost 38.000 evra.

Stefan Jović može da se pohvali sa dva prelepa i veoma vredna sata. Tokom Mundobasketa nosio je Rolex Daytona ref. 116500LN sa belim brojčanikom i crnim podregistrima koji košta 32.000 evra. Na Balkonu se pojavio sa modelom Rolex Day-Date ref. 228235 sa belim brojčanikom i roze zlatnim rimskim časovnim indeksima čija je vrednost 45.000 evra.

Dušan Ristić se na dočeku pojavio sa satom čija je vrednost 7.000 evra.

Vanja Marinković i Ognjen Dobrić nose slične modele. Vanja je na ruci imao Rolex Datejust ref. 126334 ”Wimbledon” na jubilej narukvici, dok je novi košarkaš Virtusa i nekadašnji as Crvene zvezde nosio takođe Datejust iste reference samo sa plavim ”motif” brojčanikom.

Nikola Jović je najmlađi igrač u reprezentaciji Srbije ali nosi i najskuplji sat na ruci! Košarkaš Majamija odlučio je da se na Balkonu pojavi sa modelom Audemars Piguet Royal Oak Chronograph 41mm proizveden u čeliku, referentne oznake 26320ST koji košta 50.000 evra i jedan je od najpopularnijih među NBA igračima.