Veliko priznanje za Arsena Vengera. Legendarni Francuz dobio je statuu.

Fudbalski klub Arsenal se odužio svom nekadašnjem treneru. Arsenu Vengeru uručena statua ispred Emirejts stadiona. On je legendarni menadžer londonskog kluba. On je najuspješniji menadžer – računajući trofeje, vrijeme provedenu u klubu i odigrane utakmice.

Statua je visoka je 3,5 metara. Prikazuje trenutak kada Venger podiže trofej Premijer lige. Ovim činom Arsenal se odužio treneru koji ih je vodio na 1.235 mečeva. Arsenal je pod njegovim vođstvom zabeležio 20 uzastopnih nastupa u Ligi šampiona, te osvojio trofej Premijer lige bez poraza!

Statua je delo umetnika Džima Gaja. Statua će biti u galeriji gde već stoje statue Tonija Adamsa, Denisa Berkampa, Gerberta Čepmena, Kena Frajra i Tjerija Anrija.
Arsen Venger je ostavio neizbrisiv trag u Arsenalu. Njegov vizionarski pristup igri i strast prema fudbalu ostavili su neizbrisiv trag u srcima ljubitelja Arsenala širom sveta.

Dve strane se nisu baš rastale na prijatesljki način 2018.godine, Vengera je ozbiljno zabolelo što je izgubio podršku uprave kluba. 1.695 dana Venger nije kročio na stadion svog nekadašnjeg kluba. Taj post je konačno prekinut krajem 2022.godine na utakmici između Arsenala i Vest Hema. Na tu utakmicu je došao kao gost, sa funcijom Direktora razvoja FIFA.

Venger trenutno obavlja funkciju direktora Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) za razvoj fudbala.