Hamadu Međedoviću cilj je zlato na OI

Hamad i Novak su Srbiji doneli mnogo radosti na kraju ove godine. Novak Đoković je osvojio završni masters u Torinu. Hamad Međedović osvojio praktično istu stvar, samo za mlade tenisere koja se održavala u Džedi.

Hamad je time pokazao da se nalazi u sjajnoj formi i da je pred njim teniska budućnost. Novak ima legitimnog naslednika upravo u Hamadu.
Hamad je gostovao na RTS-u i odgovarao na pitanja novinara.

Malo je prostora za odmor, obzirom da sam završio poslednji turnir pre desetak dana. Takav je ovaj sport kojim se bavimo. Godina je prepuna turnira i retko pravimo pauzu. Ali, ipak sam uspeo malo da odmorim i već od sutra krećem sa pripremama pošto putujem za Dubai. Tamo počinjem sa pripremama za sledeću godinu – kaže Međedović.

Hamad je rekao da je na istom nivou kao i ostali mladi teniser, Karlos Alkaraz, Kasper Rud i Janik Siner.
– Svakako da su oni trenutno dosta bolje rangirani od mene, al posedujem taj nivo što se tiče teniske igre. To zahteva puno rada i odricanja. Tako da ću ja nastaviti da radim ono što najbolje znam i videćemo dokle će me to dovesti.

Hamad će u Dubaiju biti sa Novakom Đokovićem.
Novak me pozvao da radim sa njim pripreme u Dubaju na čemu sam jako zahvalan. Sigurno da će mi puno značiti trening sa najboljim teniserom svih vremena. Daće mi još više samopouzdanja i onda putujemo za Australiju da igramo Junajted kup. To je jedna velika čast i zahvalan sam na pozivu. Puno mi znači. Poslednjih par godina dobijam veliku podršku od njega. Vrlo je korisno kada imate pored sebe najboljeg tenisera svih vremena da vam dodeljuje savete i zahvalan na tome.

Hamad je rekao da mu je cilj da igra i osvoji zlato na Olimpijskim igrama.
To mi je dečački san. Jedan od najvećih snova je osvojiti zlato na Olimpijskim igrama. Potrebno je još dosta poena da se osvoji i da budem dosta bolje pozicioniran na rang listi, ali ja verujem u sebe da ću igrati.