Veliki šampion zaprosio devojku u Palati poslanika na prijemu u njegovu čast

Davor Štefanek srpski je rvač i reprezentativac u rvanju grčko-rimskim stilom. Svetski je šampion iz 2014. godine i najbolji sportista Srbije iste godine po izboru dnevnog lista Sport. Rođen je 12. septembra 1985. godine u Subotici.

Karijeru je počeo u rodnom gradu. Bio je član Spartaka, potom Proletera iz Zrenjanina, a onda se vratio u Spartak. Borio se i za Partizan u Kupu evropskih šampiona, kada je Partizan osvojio najjače klupsko takmičenje na Starom kontinentu i proglašen za najboljeg takmičara.

Davor Štefanek je učesnik Olimpijskih igara u Atini 2004. i Pekingu, 2008. godine, dok u Londonu nije nastupao. Prvi je srpski rvač koji se kvalifikvao za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, osvajanjem bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Las Vegasu 2015. Osvajač je olimpijskog zlata na Olimpijskim igrama 2016. u grčko-rimskom stilu do 66 kilograma. Osvojio je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti 2018.

Ovako je Davor zaprosio svoju dugogodišnju devojku Dolores.

Davor je zaprosio svoju izabranicu na prijemu u Klubu poslanika na Dedinju. Prijem je organizovan u njegovu čast povodom osvajanja zlatne olimpijske medalje. Davor je kleknuo na kolena i zaprosio svoju dugogodišnju devojku.
Iako sam osvojio olimpijsko zlato, jedino moje zlato si ti. Mnogi su preda mnom klečali na parteru, a ja ću pred tobom. Da li želiš da se udaš za mene – upitao je Davor.

Dolores je rekla DA uz gromoglasan aplauz prisutnih zvanica među kojima su bili i Svetlana Ceca Ražnatović i Ivica Dačić.

Prvobitna namera bila da Davora je bilada svoju dugogodišnju devojku Dolores Matković zaprosi tokom romantične vožnje gondolom u Veneciji, to se ipak nije desilo. Imao je utisak da ona očekuje prosidbu u Veneciji i zato je odlučio da to samo dan pre puta u Veneciju uradi na projemu organizovanom u njegovu čast.

Na tom prijemu su bili svi meni dragi ljudi, porodica i prijatelji, i odlučio sam da taj divan trenutak podelim s njima. Prsten sam već imao, trebalo je samo da kleknem.

Davor Štefanek i njegova izabranica Dolores venčali su se 2017. godine u prelepom ambijentu subotičke Gradske kuće. Rvač je tako osvojio još jedno zlato, burmu, a on i njegova supruga blistali su od sreće i zadovoljstva.

Samo tri dana pre nego što je osvojio svetsko zlato, postao je tata. Dolores mu je rodila sina Matiju.

Postao sam tata!! Dobio sam nešto što ne može da se meri ni sa zlatom s Olimpijskih igara, sa Svetskog prvenstva, s Evropskog… Ovo je vrednije od bilo čega na svetu!“, napisao je Davor.

Davor se penzionisao 2020. godine, samo par dana posle nego je saznao da je Dolores trudna. Iste godine rodio se mali Relja.