Nekadašnja vaterpolo reprezentativka pobedila karcinom. Porađala se dok su joj kosti pucale.

Nastasja Nedimović bivša sportistkinja je pobedila opaku bolest – rak koštane srži. Rak joj je otkriven u trudnoći.
Nastasja Nedimović, nekadašnja vaterpolo reprezentativka Srbije, hrabro se izborila sa brojnim mukama. Ona je upornošću i snažnom voljom za životom uspela da se izbori sa rakom koštane srži. Rak joj je dijagnostikovan 2016. godine, i to tokom druge trudnoće, u 27. godini.

Pre bolesti ova hrabra žena bila je aktivna. Redovno je trenirala. Nastasja je već bila majka male devojčice Nie. Ostala je trudna po drugi put. U četvrtom mesecu trudnoće su se pojavili simptomi koji su ukazivali na ovaj specifični karcinom.
Prvo se pojavila anemija, koja je brzo napredovala. Usledio je baš neuobičajen umor, ali mnogo veći nego kod ostalih trudnica. Nakon toga sam dobila išijas i to u obe noge i spazam u leđima pri svakom udisaju. Slutila sam da nešto nije u redu, ali nisam znala dijagnozu. Lekari su mi obavili punkciju koštane srži i tada je mojoj porodici rečeno o čemu se radi. U sedmom mesecu ostajem potpuno nepokretna i carskim rezom prevremeno rađam sina Vuka i tek nakon toga saznajem dijagnozu, koja se vodi kao neizlečiva bolest – govorila je Nastasja za K1 info.

Lekari joj nisu rekli dijagnozu koju su postavili nakon punkcije – karcinom koštane srži. Sve što je znala je da će je poroditi carskim rezom čim uđe u osmi mesec trudnoće.

Rodila je sina Vuka. Vuk je je odmah prebačen u dečju bolnicu, a Nastasja počela da prima hemioterapije. Prošla je kroz pet ciklusa hemioterapije za pola godine, da bi joj tada uradili transplantaciju koštane srži.
Nakon porođaja dobila sam prelome na dva pršljena, grudnoj kosti i rebrima. Lekari su započeli moje lečenje, a potom mi je obavljena i transplantacija koštane srži – objašnjava danas influenserka, naša jedina influenserka koja se bavi pisanjem o kanceru.

Prvi meč Nastasja je dobila tako što je ponovno prohodala, a zatim su usledili meseci oporavka.
U celoj toj borbi važno je imati podršku porodice i prijatelja. Ljubav je pola imuniteta, kao i povratak prirodi, zdrava ishrana, pozitivno okruženje i snaga volje. Tokom borbe najteže mi je pala odvojenost od dece, ali u isto vreme ona su bila i moj najveći pokretač i snaga da dobijem bitku za život. Posvećena sam tome da mi se bolest više nikad ne vrati. I znam da ću tako izgurati i da ću živeti bar do 99. godine – kaže Nastasija.