Umesto na Olimpijadi završila u bolnici. Najavila kraj karijere zbog teške povrede.

Tužna vest stiže iz Hrvatske. Gimnastičarka Ana Đerek najavila je kraj karijere. Ona je nedavno doživela tešku povredu leve potkolenice. Ana je iz bolničkog kreveta najavila kraj karijere. Umesto da se sprema za svoju treću Olimpijadu, Ana je suznim očima najavila kraj karijere.

Objavila je fotografiju iz bolničkog kreveta, a zatim i video na kome plače.
„Mom omiljenom spotu, je*eno te volim, ali kako možeš biti brutalan. Hvala ti za lekcije, slomljena srca, dobra vremena i pobede, ali gotova sam“, napisala je 25-godišnja Đerek u emotivnoj objavi na svom Instagramu.

Ana Đerek je članica gimnastičkog kluba Marjan iz Splita. Ana je rođena u Splitu 1998.godine. U karijeri je osvojila zlatnu i bronzanu medalju na Svetskom kupu, a ima i 12 medalja sa Čelendž kupa i to tri zlata, pet srebrnih i četiri bronzane. Broj medalja bi bio mnogo veći da je u karijeri nisu pratile mnogobrojne i teške povrede.

Osim karijere se posvetila i obrazvanju pa je diplimirala na učiteljskom smeru Filozofskog fakulteta u Splitu. Zaposlila se u jednoj splitskoj školi. Predaje engleski učenicima od prvog do osmog razreda.