Kraj veličanstvene karijere Đanluiđija Bufona!

Kako javljaju mediji sa Apenina Đanluiđi Bufon će okočati svoju blistavu karijeru u 45. godini života. Nakon gotovo tri decenije profesionalnog fudbala, Đanluiđi Bufon, odlazi u zasluženu penziju.
Mediji pišu da je legendarni golman doneo takvu odluku. Očekuje se da u narednim danima i zvanično objavi da je kraj profesionalnog bavljenja fudbalom.

Bufon je u karijeri nastupao samo za tri kluba i to za Parmu, Juventus i PSŽ. Karijeru završava u svojoj Parmi, na stadionuTardini gde je proveo poslednje tri sezone.
Najsjajnije odličije je ono sa Mundijala iz Nemačke 2006. godine. Azuri su postali svetski šampioni, a Bufon je bio jedan od najvažnijih članova te ekipe.

Za prvi tim Parme debitovao je 1995.godine i igrao je šest sezona. Branio je na 220 utakmica i učestvovao u osvajanju tri trofeja, Kupu Italije, Superkupu Italije i Kupu UEFA.

2001.godine prešao je u redove Juventusa svoju veliku ljubav. U Juvehtusu je ostao 17 godina. Posle Kalčopolija i ispadanja u Seriju B Juventusa bio je jedan od retkih koji je ostao. U dva mandata u Torinu odigrao 685 utakmica i osvojio 10 Skudeta, pet puta Kup Italije i šest puta Superkup Italije. Igrao tri finala Lige šampiona ali nije imao sreću da osvoji.

Sa Pari Sen Žermenom osvojio je šampionat Francuske 2019.godine.

Đanluiđi Bufon, jedan od najboljih golmana u istoriji fudbala, dobio je primamljivu ponudu od neimenovanog kluba iz Saudijske Arabije vrednu 15 miliona evra za jednogodišnji ugovor. Odbio je.