Zbog seksa joj preti suspenzija, a bila je prvi favorit za zlato na Olimpijadi

Mačevalka iz Francuske, Isaora Tibu, mogla bi da bude suspendovana sa Olimpijskih igara zbog dopinga. Isaora je ponudila najbizarniju odbranu do sada.

Isaora Tibu nalazi se u velikom problemu zbog kojeg bi mogla da propusti Olimpijske igre u Parizu. Ona e jedna od glavnih uzadnica svoje zemlje na pomenutom takmičenju koje će se ovog leta održati u Parizu.

Isaora je dobila pozitivan test na ostarin. Ostarin je zabranjeni lek koji povećava mišićnu masu i pomaže gubitku potkožne masti. Test je zvanično rađen sredinom januara. Kaznu može da izbegne samo ukoliko dokaže svoju verziju uzimanja nedozvoljene suptance.

Isaora je odbrani pojasnila da se ova supstanca našla u njenom telu nakon što ju je seksualno zarazio dečko Rejs Imboden. Rejs Imboden je takođe mačevalac koji nastupa za SAD.

Isaora Tibu ima 32 godine. Ona ima 12 medalja na prvenstvima planete (bila je i šampionka sveta), te još 11 na evropskim takmičenjima. Uzela je srebro u ekipnom takmičenju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Projektovana je kao prvi favorit da u rodnoj državi osvoji zlato i ekipno i pojedinačno.

Do sada je dva puta ukinuta suspenzije sportistima kojima je pronađen ostarin u organizmu. Ranije su se dvojica sportista „oprala“ tako što su dokazali da je ova supstanca završila u njihovom telu nakon ljubavnih odnosa. Kanadski kanuista i američki igrač softbola su dokazali da su se „zarazili“ putem polnih odnosa.