UEFA u problemu zbog sponzora na dresu Zvezde.

Posle meča branioca titule Mančester sitija i Crvene zvezde mnogo prašine se podiglo na Ostrvu. Pojedini mediji u Engleskoj kritikovali su UEFA, a razlog je reklama ruskog Gasproma na dresu prvaka Srbije.

Čelnici UEFA-e, krovne evropske fudbalske organizacije, našli su se na udaru kritika zbog glavnog sponzora Crvene zvezde. Kao što je poznato fudbaleri Crvene zvezde na prsima nose reklamu ruske naftne kompanije Gazprom.
UEFA je pomagač u klimatskoj krizi, pošto promoviše kompanije koje zagađuju okolinu. Od naftnih do plinskih kompanija preko aviokompanija i krstarenja, Gasprom je najgori primer za to. Ne samo da je to multinacionalna kompanija koja je jedan od najvećih zagađivača na svetu, nego se i njen profit sliva u Putinovu ratnu mašineriju – navode Englezi.

Mnogi se pitaju kako je i zašto Uefa dopustila Gazpromu da sponzoriše Crvenu zvezdu u Ligi prvaka i zašto im je omogućila povratak u Ligu prvaka.

U svakom slučaju nakon utakmice prvog kola u Ligi prvaka počeo je pritisak na Uefu.

Uefa se nakon zahteva za komentar još nije oglasila o ovoj temi, ali jasno je kako su pod velikim pritiskom.

epa10870427 Phil Foden (L) of Manchester City in action against Inbeom Hwang of Red Star during the UEFA Champions League Group G match between Manchester City and Red Star Belgrade in Manchester, Britain, 19 September 2024. EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

UEFA je dobila pretnje i od navijačke skupine Jang Bojsa, kluba koji se nalazi u grupi G zajedno s Crvenom zvezdom.

„Crvena zvezda i njihov glavni sponzor Gazpom, osvjedočeni pristalica ruskog agresorskog rata protiv Ukrajine, pokazuju da je fudbal prljaviji posao nego ikad“, navodi navijačka grupa.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije