Slika uplakane žene fudbalera će ganuti i najtvrdokornija navijačka srca.

Posle 875 utakmica i 240 golova za klub Saša Ilić je stavio tačku na veliku karijeru čiji je najveći deo poklonio Partizanu. Dao mu sebe, a dobio naklonost do neba partizanovaca, Grobara.

Špalir sačinjen od igrača Partizana sačekao je Ilića po ulasku na teren. Sve je bilo u znaku legendarnog broja „22“ kome su na poslednjem ulasku na travu stadiona u Humskoj ruke čvrsto držali naslednici, sin Nikša i ćerkica Neva, i supruga Tijana.

Posle 19. maja 2019. godine ništa više nije isto. Tog dana velikan Partizana i srpskog fudbala, Saša Ilić, otišao je u penziju. „Okačio je kopačke o klin“ i otišao u istoriju crno-belih kao jedna od najvećih legendi „fudbalskog hrama“ u Humskoj.

Grobari su hteli „da igra još malo“, Sale je odlučio da sa 41 godinom završi karijeru. U 81. minutu, sudija je svirao prekid, Ilić je uz poljupce i grljenja sa saigračima napustio teren. Svi su plakali, igrači Partizana i igrači Proletra, plakalo je i 10 hiljada Grobara koji su neizmerno mnogo voleli svog Saleta, svog kapitena. I nebo nije ostalo imuno. Iako je kiša padala ceo dan, tad se nebo otvorilo. Počela je da lije kiša. Sale prilazi klupi,dobija poljupce od svojih najmilijih, uzima za ruku svog naslednika, sina Nikšu i kreće u počasni krug.

Po strahovitom pljusku otrčao je sa svojim sinom Nikšom počasni krug i otišao u legendu.

Sve to sa klupe crno-belih posmatrala je i njegova supruga Tijana, sa kojom je Ilić u braku od 2006. godine. Dok je gledala kako joj suprug postaje besmrtan u Humskoj, njegova lepša polovina nije mogla da sakrije suze. Osećanja su buknule, a fotoreporteri su zabeležili neverovatnan izliv emocija na Tijaninom licu.

Nastale su fotografije koje će ganuti i najtvrdokornija navijačka srca..

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije