Odrekao se imena, promenio nacionalnost i od automehaničara i pijanice postao vrhunski fudbaler.

Dado Pršo, je jedan od najboljih ovdašnjih fudbalera s početka 21. veka. On je bivši hrvatski reprezentativac. Za njegov privatni život javnost je zainteresovana jer ima dosta zanimljivih detalja iz istog.

epa00746063 Croatian player Dado Prso refreshes himself with water during the group F preliminary round match of the 2006 FIFA World Cup between Japan and Croatia in Nuremberg, on Sunday, 18 June, 2006. EPA/Georgi Licovski +++ Mobile Services OUT +++ Please also refer to FIFA’s Terms and Conditions.

Njegovo pravo ime je Miladin. Reč je o Srbinu iz Zadra, odnosno malog mesta Obrovac, gde je živeo sa ocem Radetom i majkom Nadom. Do 22. godine je živeo i radio kao automehaničar, a onda je postao fudbalska klasa.

Rođen je 1974. godine u blizini Zadra. Kada je počeo rat otišao je u Ruen na severu Francuske kao izbeglica. Roditelji su kao izbeglice došli u Bačku Topolu. Pre nego što je stigao u Monako imao je 100 kilograma, mnogo je pio i mnogo je pušio.

„Pušio je više od dve kutije cigareta dnevno. Svako veče pio bi pivo i šnaps u jednoj od birtija u blizini svog malenog stana. Kao i drugi radnici, svoje probleme otpuhivao je u dimu cigareta“, napisao je portal Goal.com. kada je stigao u Ruen kao izbeglica sa 19 godina.
Osim problema sa viškom kilograma, imao je problem i sa alkoholom. Niko nije ni slutio da će 2003. godine zaigrati sa Monakom u Ligi šampiona.

Igrao je fudbal za amaterske klubove i bio prosečan igrač.

Prilikom jednog opijanja, život mu se konačno promenio. Kako sam kaže kroz dno čaše video je „ljubav svog života“. Mlada Francuskinja Kerol bila mu je spas i uz nju se preporodio. Smršao je 20 kilograma, smanjio broj cigareta i vikende je ponovno provodio na fudbalskom igralištu.

Nakon ženidbe sa Kerol rešio je da promeni ime iz Miladin u Dado. Dobio je francuski pasoš. Promenio je i nacionalnost i zaigrao za reprezentaciju Hrvatske. Za reprezentaciju Hrvatske je debitovao 2003. u meču protiv Belgije na kojem je postigao gol. Učestovao je na Evropskom prvenstvu 2004. i Svetskom 2006. Ukupno je zabeležio 32 nastupa i postigao 9 golova za nacionalni tim.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije