UEFA ponovo kaznila FSS! U Leskovcu samo deca na utakmici.

Na poslednjoj utakmici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo fudbalere Srbije neće imati ko da pozdravi! Moći će samo deca do 14 godina.
Zbog ispada na meču sa Crnom Gorom, na tribinama jedino klinci do 14 godina. Više se ne zna ni broj utakmica koje je reprezentacija Srbije bila prinuđena da igra bez navijača. Trend se nastavlja.

Srećan povratak na šampionat kontinenta posle 24 godine reprezentaciji Srbije mogu aplauzom poželeti samo deca. A da bi putovali na šampionat kontinenta moraju odigrati najmanje nerešeno protiv reprezentacije Bugarske.

Disciplinska komisija UEFA zbog navijačkih ispada na utakmici između Srbije i Crne Gore prošlog meseca na Marakani, donela je takvu odluku.
Taksativno navedeno, Fudbalski savez Srbije je kažnjen sa 50.000 evra i zatvaranjem tribina zbog „rasističkog ponašanja njegovih navijača“. Dalje, kažnjen je i sa 10.000 evra zbog loše kontrole prodaje karata, odnosno, zbog preprodaje ulaznica na crnom tržištu, a na koje nije reagovalo ni obezbeđenje na ulazu.

Ni tu nije kraj: kazna od 6.500 evra ide zbog bacanja pirotehnike, 750 evra zbog paljenja pirotehničkih sredstava, a onda i 8.000 evra zbog blokiranja prolaza na tribinama. Na kraju, tu je i globa od 14.000 evra zbog korišćenja lasera na tribinama.

Kažnjen je i FS Crne Gore. Njima je zabranjeno da vodi navijače na naredno gostovanje zbog incidenata koje su napravili u Beogradu. Tu je i globa od 20.000 evra zbog napravljene štete. Crnogorci imaju rok od mesec dana da sa dogovore sa FS Srbije oko plaćanja odštete zbog polomljenih stolica na Marakani.