Tužne vesti stižu nam iz Zagreba

Srećko Medvedec, čuveni hrvatski košarkaški trener preminuo je u 73. godini. Ovu vest objavili su na društvenim mrežama Košarkaški savez Hrvatske, kao i Cibona.

Medvedec je puno toga dao hrvatskoj i zagrebačkoj košarci, a najveći trag ostavio je u radu s mlađim kategorijama.
S dubokom tugom objavljujemo da nas je danas napustio bivši izbornik hrvatske reprezentacije i trofejni trener mlađih reprezentacija, legenda hrvatske košarke, objavio je Hrvatski košarkaški savez.

Svoj put započeo je u Dubravi i tamo ga završio. Vodio je i Cibonu i Cedevitu koja se tada tek pojavila na hrvatskom košarkaškom nebu.

Kruna njegove trenerske karijere bila je 1998. godine kad je na klupi hrvatske reprezentacije nasledio legendarnog Petra Skansija i vodio reprezentaciju u pet kvalifikacijskih utakmica za EuroBasket.

Srećko Medvedec je imao sjajne rezultate sa mlađim kategorijama. Sa juniorima je osvojio drugo mesto 1994. godine na Evropskom prvenstvu, a šlag na tortu stigao je dve godine kasnije kada je konačno dočekao zlato. Između te dve medalje, 1995. godine je s juniorskom reprezentacijom osvojio četvrto mestu na Svetskom prvenstvu

.
Odgojio je brojne hrvatske košarkaše i ostavio ogroman trag u hrvatskoj i zagrebačkoj košarci.