Karlo Ančeloti je ponudio Luki Modriću da bude deo njegovog stručnog štaba

Luka Modrić je na Santjago Bernabeuu već 12 godina. Luka bi mogao da produži boravak ali više ne kao igrač već kao deo strčnog štaba Karla Ančelotija. Karlo Ančeloti je sugerisao osvajaču Zlatne lopte da bi bilo dobro da ostane u Kraljevskom klubu i da mu bude pomoćnik.

Atletik piše da je Italijan ponudio Luki Modriću da bude deo njegovog stručnog štaba. Prvi odgovor bio je negativan, Luka Modrić se zahvalio na prilici koja mu se nudi. Luka i dalje razmatra sve ponude, a prioitet mu je da još igra.

Luka Modrić ima 38 godina i na leto mu ističe ugovor sa Real Madridom. Malo je verovatan scenario da će doći do produžetka. Po tom pitanju u Kraljevskom klubu ne postoji konsenzus, ima ljudi koji zagovaraju ostanak Hrvata i potpis još jednog ugovora na godinu dana, ali i onih koji su stava da je na Santjago Bernabeuu završio misiju.

Luka je imao ponude iz Saudijske Arabije prošle godine. Ove sezone Luka je ostao u Madridu kako bi bio mentor Edoardu Kamavingi, Oreljenu Čuameniju, Federiku Valverdeu, staklenom Ardi Guleru… Zajedno sa Tonijem Krosom im je tutor i stvari idu u pravom smeru. Ukoliko mu ovo i bude poslednja sezona na terenu u dresu Los Blankosa, čini se da će biti šampionska.

Uoči utakmice sa Hetafeom Karlo Ančeloti je izjavio –“Kao što sam već rekao, Luka je fudbalska legenda. Takođe i Real Madrida. Odluku za iduću sezonu on mora da donese”.

Luka Modrić je 2012. godine potpisao za Real Madrid i do dana današnjeg je osvojio 23 trofeja – od toga je pet pehara Lige šampiona – mnoštvo individualnih priznanja, a najvažnije je Zlatna lopta. Preko 500 puta nastupao je za Los Blankose. Priča bi mogla da se nastavi, ali kraj terena.

Na potezu je Luka Modrić. Ponuda je na stolu.