Srbija srebrna na Mundobasketu! Vi ste naši šampioni!

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Mundobasketu u Manili. Naši momci poraženi su od Nemačke, posle velike borbe sa protivnicima, ali i sudijama koje su donosile sramne odluke, rezultatom 83:77.


Zbog brojnih otkaza, poput onih Nikole Jokića, Nikole Kalinića, Vasilija Micića, Vladimira Lučića, ali i pehova koji su se događali timu selektora Svetislava Pešića ova medalja sija kao zlato.
Peh za Srbiju, koju su sve vreme u Manili pratile povrede, dogodio se posle nepuna dva i po minuta. Ognjen Dobrić zgazio je na stopalo protivničkog košarkaša i povredio skočni zglob. Nije više ulazio u igru.
Najefikasniji u našim redovima bili su Aleksa Avramović sa 21 poenom i Bogdanović sa 17.
Aleksa Avramović igrao je utakmicu života u finalu Mundobasketa Srbija – Nemačka. U poslednjim sekundima, dok su Nemci slavili veliku pobedu, Aleksa je skinuo krstić i pomolio se nasred terena. Zaista je ostavio bukvalno sve što je mogao.

Karmelo Entoni, jedan od najboljih šutera u istoriji NBA lige, doslovno je skinuo kapu kada je video kako Bogdan Bogdanović šutira u finalu Mudobasketa, Srbija – Nemačka. Kada je kapiten „orlova“ pogodio jednu nemoguću trojku, Amerikanac se doslovno sagnuo sa stolice, skinuo kačket i odao priznanje našem asu.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije