Novak osvojio sedmu titulu na Završnom mastersu i ispisao istoriju! Odmah otrčao deci u zagrljaj! (Video)

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, pobedio je Italijana Janika Sinera 6:3, 6:3 i osvojio rekordnu sedmu titulu na Završnom ATP Mastersu, a 98. u karijeri.

Đoković je odlično igrao u prvom setu i osvojio ga za nešto više od pola časa. U drugom je bio manje siguran, ali dovoljno jak za rivala da bi slavio već posle devet gemova.

Novak Đoković je najbolji! I tačka! Naš teniser slavio je nad Janikom Sinerom i okitio se svojom sedmom titulom na Završnim masters turnirima. Niko nije to uradio više puta nego on.

A po završetku meča, scena koja topi sva srca… Proslavio je Novak pobedu sa svojim najvećim navijačima – Tarom i Stefanom.
Pošto je meč okončan, Novak Đoković je otrčao do tribina kako bi trijumf proslavio sa svojom decom.

Stefan i Tara su odmah skočili ponosnom ocu u zagrljaj, a Novak ih odmah izljubio. Naravno tu je bio i ostatak njegovog tima s kojima se srdačno pozdravio, ipak susret s decom je izazvao najviše pažnje.

Na kraju su mu lupili „petaka“ i nasmejali se, a Đoković je sa njima non-stop razgovarao, verovatno im govorivši koliko je ponosan na njih.

Na ceremoniji dodele pehara prvo je pričao na italijanskom:
Hvala Janiku za lepe reči, čestitke Sineru za sve što jer uradiuo u njegovim godinama. Očekujem njegove jako dobre rezultate sledeće godine, mislim da će osvojiti neki Gren slem i postati prvi teniser sveta. Osvojio sam največi trofej u sportu, totalna posvećenost sportu, porodici koji su i sada pored mene. Podrška publike svima nama na ovom turniru je bila velika i hvala na tome, ali bilo je i trenutaka kada su bili mnogo glasni. Italija ima sjajne turnire i nama igračima je čast da igramo na tim turnirima.

Posle se zahvalio svima koji ne govore italijanski.
Hvala svima koji su deo našeg sporta, sistema, mi imamo najdužu sezonmu u svim sportovima. Igra se tokom cele godine, blagosloveni smio da budemo deo ovog sporta. Nadam se da ćemo se videti sutra, ne naredne godine – napravio je Novak lapsus na kraju, koji mu naravno niko nije zamerio.