Godine prolaze a nju u stopu prati glas da joj vreme ne može ništa.

Lidija Vukićević je poznata srpska glumica.Rođena je pre 61 godinu u Kraljevu. Majka je dva sina i bivša žena bivšeg fudbalera MItra Mrkele, sa da Sportskog direktora Crvene zvezde.

Godine prolaze a Lidiju Vukićević u stopu prati glas da joj vreme ne može ništa. Za Lidiju kažu da je pronašla „eliksir mladosti“.
Za dugogodišnjeg dečka, fudbalera Mitra Mrkelu, Lidija se udala u jeku popularnosti, koju joj je donela uloga Violete Popadić u seriji „Bolji život“.

Na venčanju je blistala u raskošnoj venčanici, sa velom ukrašenim venčićem koji je išao preko čela, kao i glomaznim minđušama popularnim u to vreme.

Iako mladoženjino odelo i kravata sa distance od tri decenije deluju pomalo retro, u to vreme bili su najmoderniji, a njih dvoje važili su za par kakav se samo poželeti može.

Lidija je zbog porodice svesno žrtvovala karijeru i zajedno sa sinovima pratila Mitra od Holandije, preko Turske, do Amerike. Posle povratka u Beograd brak se raspao. Nije bilo dovoljno ljubavi da potraje.

Stariji sin Andrej rođen je 1992, a David tri godine kasnije.

Idiličnom bračnom životu kraj je došao 2000. godine. O bivšem suprugu Lidija nikada nije izgovorila ružnu reč, ali nije krila da je sinove sama podizala.
-‒ Daleko od toga da je razvod nešto lepo, ali, verujte mi na reč, ja sam se tada drugi put rodila. Draže mi je bilo da otvorim školu glume i trčim na sto strana, kako bih zadržala standard koji sam imala, nego što sam nekad uživala u mogućnosti da ništa ne radim već samo da uzimam. Prezirem izraz samohrana majka i to što sam ostala sama sa dvoje male dece nisam doživela kao hendikep, već kao priliku da pokažem da sam borac. Izborila sam se. Pobedila ‒ pričala je u jednom od intervjua.

Andrej je krenuo očevim stopama i postao profesionalni fudbaler. Posle karijere postao je sportski menandžer. David je završio Pilotsku akademiju u Vršcu. Obojica su stasali u lepo vaspitane, školovane momke, koji svojim ponašanjem nikada nisu dali ni najmanji povod za senzacionalističke tračeve.

Nisam bila od majki koje smatraju da je najvažnije svakog dana deci skuvati ručak, meni je bio prioritet da sa njima konstantno razgovaram. Dešavalo se da pričamo do ranih jutarnjih sati i, što je najvažnije, na njihovu inicijativu, ne na moju. Srećna sam kad vidim da je taj način vaspitavanja dao rezultate i da su izrasli u momke za primer. Istovremeno, beskrajno me raduje što niko za njih ne može da kaže da su „mamini sinovi“ ‒ iskrena je Lidija.

Mitar Mrkela, danas sportski direktor „Crvene zvezde“, sa novom izabranicom Olgicom, 2013. godine dobio je sina Dušana.

Lidija u šali kaže da je srećno razvedena.