Sjajan gest poznatog fudbalera. Otplatio dugove celom selu!

Ante Rebić je hrvatski fudbaler. Rođen je 1993.godine u Splitu. Hrvatski fudbaler Ante Rebić novi je član Bešiktaša. U dresu Milana Rebić je odigrao 123 utakmice, postigao je 29 golova. Za selekciju Hrvatske je odigrao 42 utakmice i postigao tri pogotka.

Ante Rebić nije bio deo tima na Mundijalu u Kataru prošle godine pošto se posvađao sa selektorom Zlatkom Dalićem. Do svađe je došlo posle utakmice sa Španijom na Evropskom prvenstvu 2021.godine. U trenutku dok je menjao kopačke Španija jr dala gol. Napali su ga kapiten Luka Modrić i selektor Zlatko Delić. Javnost je podržala kapitena i selektora.

Rebić ima i pozitivnu stranu. Prema pisanju austrijskih i hrvatskih medija Ante je pre nekoliko godina otplatio kredite svim stanovnicima svog rodnog sela Donjih Vinjana. Donji Vinjani su selo u Imotskom polju uz samu granicu sa Bosnom i Hercegovinom. Ante je tako pokazao bliskost i čvrstu vezu sa rodnim krajem.
Nikada nije zaboravio odakle je došao. Rebićev najbolji prijatelj Lovro Šindik, sa kojim je nastupao u mlađim selekcijama Hrvatske, otkrio je Rebićevu veličinu.
„On je jednom u svom rodnom selu Imotski otplatio dugove svih 500 tamošnjih mještana“, rekao je Šindik