Sinovima generalnog direktora Crvene Zvezde Zvezdana Terzića određeno zadržavanje zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških telesnih povreda.

Nikša i Kostadin Terzić, sinovi generalnog direktora Crvene Zvezde Zvezdana Terzića, privedeni su u Beogradu zbog, kako se sumnja, učestvovanja u tuči prilikom čega je jedno lice zadobilo teže povrede.

Po nalogu dežurnog javnog tužioca, njima je određeno zadržavanje zbog nasilničkog ponašanja i teške telesne povrede u tuči koja se dogodila 17. oktobra.

Braća Terzić se sumnjiči da su naneli teške telesne povrede fudbalskom menadžeru Urošu Jankoviću.

Saznajemo da je navodno povređeni Uroš Janković pre nekoliko godina u jednom beogradskom lokalu imao sukob sa Zvezdanom Terzićem, usled kog ga je došlo do udaranja.
U blizini Autokomande u Beogradu, kod poznatog restorana brze hrane, došlo je do tuče.

Nikša i Kostadin Terzić istukli su Uroša Jankovića prema nezvaničnim informacijama, Nikša ga je navodno tukao i pištoljem.
Pretučeni je zadobio prelome nosa i podlaktice.

Uroš Janković je „Vijestima“ rekao da ga je „grupa naoružanih zlikovaca“ napala nedugo nakon fudbalske utakmice između Srbije i Crne Gore, dok je izlazio iz restorana sa crnogorskim reprezentativcem Adamom Marušićem i njegovom porodicom.
Kazao je i da je Kostadin Terzić uperio pištolj u Marušića, kao i da su napadači povredili majku tog fudbalera.
Nakon što su džipom, dolazeći iz suprotnog smjera, udarili u automobil u kom je bio moj vozač, napali su mene, Marušića, njegovu suprugu i majku. Mene su udarili pištoljem u sljepoočnicu, a sinovi Zvezdana Terzića i vlasnik „Nane“ uz pomoć više napadača su me besomučno udarali pištoljima po glavi i vitalnim delovima tela. Polomljena mi je jagodična kost i leva noga. Prebačen sam u Klinički centar, gde sam i operisan – rekao je Janković.

Janković je objasnio da su ih Terzići i ekipa napali ispred restorana „Sport“, na Autokomandi.
Opkoljeni smo sa više automobila. Moj vozač je pokušao da napusti mesto, tada ga je iz suprotnog smera udario automobil. Nisam uspeo ni da uđem u vozilo, napadnut sam sa leđa. U jednom trenutku sam izgubio svest, a oni su nastavili da me udaraju…

Ovaj fudbalski menadžer kaže da je pre nešto više od godinu imao sukob za Zvezdanom Terzićem, koji je, kako tvrdi, pokušao da ga reketira.
Nisam mu dozvolio da me reketira i on nije mogao da pređe preko toga. Pre godinu i po i on je pokušao da uradi isto ovo, ali bezuspešno. Od tada traje moj problem sa njim i njegovom porodicom, tačnije, od tada traje progon. Na više mesta su mi spremali sačekuše – kazao je on.

Dodao je da su sa Terzićima i njihovim prijateljem, vlasnikom „Nane“, bili momci iz obezbeđenja tog kluba.
Njih trojica se jasno vide na snimcima, odnosno, jasno se vidi da me Terzići i on udaraju pištoljima. Mučki, s leđa. Vidi se i da Kostadin Terzić repetira pištolj i poteže u pravcu glave i grudi Marušića, kako bi ga sprečio da mi pomogne dok su me brutalno tukli. Njegovu majku, ženu od šezdesetak godina su gurnuli i povređena je – kazao je on.

Zanimljivo je da je većina medija u Srbiji preskočila ovu vest. Može se pročitati samo u opozicionim medijima i na portalima država iz regiona.
Zašto su urednici više desetina medija odlučili da ignorišu vest koja u sebi krije savršenu harmoniju crne hronike, sporta i estrade.