Devojka koja pomera granice! Najveća košarkaška zvezda u SAD nije ni Lebron ni Kari.

Anđela Ris, zvezda ženske koledž košarke, oduševila je javnost prošle godine kada je predvodila LSU do NCAA titule. Danas mlada i lepa košarkašica postavlja nove standard kada je u pitanju svet biznisa i sponzorstva. Ona je trenutno najpopularnija košarkaška zvezda u SAD.

Anđela Ris potpisala je ogroman sponzorski ugovor sa poznatom kompanijom Ribok. Detalji ugovora nisu objavljeni, ali se spekuliše da će pomenuta košarkašica zaraditi milione i pre nego što zaigra profesionalu košarku. Glavni krivac je Šekil O’Nil koji je prepoznao potencijal Risove.

Priča se da je ova devojka trenutno najplaćeniji koledž sportista u Sjedinjenim Američkim Državama. Nezvanično se piše da će od Riboka dobijati preko 13 miliona dolara godišnje.

U intervjuu objavljenom na sajtu kompanije Ribok, Ris je rekla da je za njen potpis za Ribok najviše uticao legendarni centar Los Anđeles Lejkersa, Šekil O’Nil, koji sada ima funkciju u kompaniji zajedno sa Alenom Ajversonom.

Šekil i Ajverson su tokom igračkih dana popularizovali Ribok patike. Tim putem krenula je i košarkašica, Anđela Ris, kojoj se previđa svetla budućnost.
„Volela bih da jednog dana budem kao Šekil, da predstavljam brend, da ne budem samo sportista“, rekla je Risova.

Anđela Ris je prvi sportista kojeg je potpisao O’Nil u svojoj novoj ulozi u Riboku.
„Ne postoji niko koji trenutno ima veći uticaj na igru od Anđele Ris“, rekao je O’Nil.